Ingredientul banal care curăță petele de calcar de pe robinete. Baia ta va străluci cu acest truc uimitor

Truc simplu și de mare ajutor în casă
Ingredientul banal care curăță petele de calcar de pe robinete. Baia ta va străluci cu acest truc uimitor

Chiar întreaga noastră casă este strălucitoare și toate vasele sunt curate, atunci când există pete de calcar pe robinetele de apă, acestea dau aspectul de nepăsare și murdărie. Rezolvarea acestei situații este mai ușoară decât credeți și fără a fi nevoie să petreceți ore întregi folosind produse chimice periculoase. Vă spunem mai jos care este ingredientul banal care curăță petele de calcar de pe robinete.

Ingredientul banal care curăță petele de calcar de pe robinete

Puteți aplica acest truc simplu la chiuveta de bucătărie sau chiuveta de baie sau oriunde altundeva este calcar. Este foarte ușor de făcut, economic și practic, potrivit viviendoencasa.mx.

Ai nevoie de:

  • Oțet alb
  • Șervețele curate sau prosoape de hârtie

Cum se procedează, pas cu pas:

Pune într-un castron șervețelele sau prosoapele de hârtie. Toarnă oțetul alb peste ele pentru a le înmuia. Ulterior înfășoară robinetul cu aceste șervețele umezite în oțet și lasă să acționeze timp de 30 de minute. Îndepărtează apoi șervețelele și șterge cu un burete moale. Spală cu apă și usucă bine cu ajutorul unei cârpe curate. Astfel robinetele vor străluci, fără pic de calcar!

Leguma care curăță calcarul din mașina de spălat

Mașina de spălat nu se curăță singură, chiar daca intră în contact cu detergentul și apa. Pentru a evita formarea calcarului trebuie să știi că o simplă legumă îți este de mare ajutor. Ceapa conține acid ascorbic, astfel încât nu va trebui să miști un deget pentru a îndepărta calcarul din mașina de spălat. Ai nevoie de patru cepe și o pereche de ciorapi.

Pentru început trebuie doar să curățați ceapa. Pune o ceapă în mijloc, leagă un nod ca să nu se miște. Apoi pune cealaltă ceapă în ciorap și mai leagă un nod. Continuă până când fixezi toate cele patru cepe. Pune totul în mașina de spălat și pornește-o la un ciclu complet cu cea mai mare temperatură. Ceapa va curăța perfect calcarul din cuva mașinii ta de spălat și fără a o afecta în vreun fel. Cuva mașinii de spălat se poate curăța cu oțet sau cu apă oxigenată.

De ce este nevoie să o cureți frecvent? Poate să adune multe impurități: ciuperci și mucegai, depuneri calcaroase, resturi de detergent, balsam și înălbitor, obiecte minuscule (în filtrul furtunului de evacuare). Așadar, ai mai multă grijă de acum de mașina ta de spălat pentru te asigura că funcționează cât mai mult timp! Mai ales că sunt atâtea trucuri simple.

9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.