Ingredientul banal care te scapă rapid de mirosul urât al pantofilor. Ce trebuie de fapt să pui în ei

Ingredientul banal care te scapă rapid de mirosul urât al pantofilor. Ce trebuie de fapt să pui în ei

Ingredientul banal care te scapă rapid de mirosul urât al pantofilor. Este neplăcut și jenenat totodată ca atunci când ne descălțăm în fața unor străini încălțămintea noastră să emane un miros nu tocmai plăcut. Mirosul urât al pantofilor sau adidașilor este cauzat de înmulțirea activă a bacteriilor atunci când piciorul transpiră. Iar acest lucru se poate întâmpla indiferent de cât de scumpă este încălțămintea pe care o porți. Pentru a scăpa de această problemă, poți aplea la trucurile de mai jos.

Ingredientul banal care te scapă rapid de mirosul urât al pantofilor. Efecte uimitoare

Există mai multe metode de a scăpa de mirosul urât al încălțămintei. Cea mai simplă este folosirea unui spray special pe care îl poți cumpăra din magazine. Tot ce trebuie să faci este să pulverizezi conținutul acestuia în interiorul pantofilor și astfel vei scăpa de mirosul neplăcut.

Doar această metodă este destul de costisitoare și, în plus, nu va oferi o igienă corespunzătoare încălțămintei.

Există însă și trucuri care te pot ajuta să scapi de mirosul neplăcut al acesteia folosind ingredientele pe care le ai în bucătărie. Metodele sunt extrem de eficiente și deloc costisitoare.

Una dintre ele presupune folosirea oțetului. Diluează oțetul cu apă într-un raport de 1:3 și pulverizează adidașii, pantofii sau papucii tăi preferați, după care lasa să acționeze peste noapte. Încălțămintea trebuie scoasă pe balcon pentru a nu exista riscul să te sufoci.

În cazul în care mirosul neplăcut nu a ieșit din pantofi, repetă procedura. Este un truc ce poate fi aplicat inclusiv în cazul adidașilor albi. Important este să aerisești bine încălțimintea. Trebuie să reții că această metodă nu este recomandată pentru pantofii de cauciuc.

Un alt truc extrem de util în scoterea mirosului urât din încălțăminte presupune utilizarea bicarbonatului de sodiu. Pentru asta este necesar să îndepărtezi branțurile din interior și să pui bicarbonat uscat în pantofi. Lasă-l să acționeze o noapte întreagă. Talpa interioară trebuie spălată cu apă și săpun.

Deși aceste metode te vor ajuta să elimini mirosul neplăcut din încălțăminte, există câteva reguli care trebuie respectate pentru a preveni această problemă.

  • schimbă des șosetele;
  • folosește antiperspirant pentru picioare și spary-uri pentru pantofi;
  • după ce porți încălțămintea, las-o la uscat;
  • spală branțurile cu săpun și schimbă-le atunci când este cazul

Bonus: Cum se albesc cămășile îngălbenite

Deși sunt o piersă vestimentară extrem de practică, putând fi purtate la aproape orice ținută, cămășile albe au un inconvenient major. În timp, ele se pot îngălbeni, mai ales dacă nu sunt curățae în mod corespunzător.

Totuși, chiar dacă a căpătat acea culoare gălbuie, cămașa nu este pierdută. Nu vei fi nevoit să o arunci, deoarece există metode prin care poți reda albul cămășii tale.

Pentru a avea cămăși ca noi este necesar să pui într-un lighean cu apă caldă oțet și zeamă de lămâie. Introdu cămășile în lighean și lasă-le la înmuiat 30 de minute.

Ulterior, scoate cămășile și pune-le în mașina de spălat. În compartimentul pentru detergent, adăugă săpun de Marsilia și bicarbonat de sodiu. Setează mașina de spălat la 30 de grade și evită ciclul de centrifugare. La final, cămășile tale vor arăta ca noi.

De ce ar trebui să presari bicarbonat de sodiu pe lângă toate ferestrele din casă. Trucul e genial

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Bălan nu mai crede în certificatul de căsătorie
8.3 8 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *