Ingredientul banal din bucătărie care te scapă de călcat. E cel mai tare truc pentru vacanțe, nu vei mai avea hainele șifonate

Ingredientul banal din bucătărie care te scapă de călcat. E cel mai tare truc pentru vacanțe, nu vei mai avea hainele șifonate

Călcatul hainelor este una dintre cele mai urâte treburi casnice. Este plictisitor și obositor. Cu toate acestea, există câteva trucuri pentru a transforma călcatul într-un moment mai plăcut. Dar pentru a scăpa de această activitate, mai ales în concediu, poți apela la un ingredinet pe care îl ai în bucătărie. Pune-l și tu în practică.

Ingredient pentru a nu mai călca hainele

Călcatul hainelor poate fi o sarcină foarte obositoare și neplăcută, mai ales în lunile de vară când este cald și ultimul lucru pe care ți-l dorești este să începi să călci. Dacă ești una dintre persoanele care urăsc această activitate, află că există un truc simplu care te ajută să scapi de călcatul cămășilor,  pantalonilor și a altor articole vestimentare.

A avea grijă de casă nu este o plimbare în parc. Sunt atât de multe lucruri de făcut, încât timpul nu pare să fie niciodată suficient. Iar călcatul hainelor este o sarcină care ocupă mult timp. Dar nu trebuie să mai călci dacă folosești un ingredient banal pe care toată lumea îl are în bucătărie. Evident, în cazul hainelor care sunt prea șifonate acest truc poate să nu fie suficient, dar pentru cele proaspăt uscate care sunt doar puțin șifonate, va fi extraordinar de eficient.

De ce ai nevoie pentru a scăpa de călcat? De cuburi de gheață pe care le găsești în congelator. Tot ce trebuie să faci este să iei unul sau două cuburi, chiar mai multe în funcție de câte rufe trebuie să calci. Mai exact, pune un cub de gheață între hainele uscate, unde sunt concentrate cutele.

Gheața se va topi încet la contactul cu hainele, umezindu-le și eliberând un fel de abur care va îndepărta porțiunea șifonată. O jumătate de oră va fi suficientă, iar dacă pliurile sunt puține, nu va trebui să mai calci. În ceea ce privește cămășile sau hainele mai șifonate, s-ar putea să nu fie la fel de eficient, dar nu vor mai fi la fel de multe și călcatul va dura mai puțin.

Alt truc pentru călcatul hainelor

Dacă petreci mult timp cu călcatul hainelor și vrei să-ți îmbunătățești tehnica, cu această metodă vei pierde doar două minute din timpul tău pentru această activitate. Vei vedea că este un truc cu multe avantaje.

Primul sfat de bază este să identifici tipurile de țesăturile de pe eticheta articolului și să urmezi instrucțiunile producătorului pentru a ști ce temperatură este potrivită.

Experții spun că apăsarea pe fierul de călcat imediat după apăsarea butonului de abur îndepărtează instantaneu cutele. Testează acest truc. Următorul sfat este călcarea în cercuri, deoarece crește eficiența.

Un alt truc este să pui o folie de aluminiu dedesubtul materialului mesei de calcat. Folia va reflecta caldura produsa de fierul de calcat, astfel incat poti netezi in acelasi timp si materialul de dedesubt al hainei. Astfel, poti reduce la jumatate timpul de calcare pentru articolele tale de imbracaminte.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Câte diplome are Ramona Olaru, de fapt
6.7 25 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
Comentarii
  • Trucuri de idioti. Cum sa nu mai calci o camasa daca pui cuburi de gheta in ea? Toti analfabetii au idei de doi bani de care rad si curcile. Eu stiu un truc care sa ne scape de asa zisi jurnalisti,si anume sa nu mai citim ce scriu ei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *