Ingredientul banal pe care să-l pui în apă când speli hainele negre. Așa nu se vor decolora

Cu ajutorul acestor ingrediente, vei putea păstra negrul hainelor pentru mai mult timp
Ingredientul banal pe care să-l pui în apă când speli hainele negre. Așa nu se vor decolora

Ingredientul banal pe care să-l pui în apă când speli hainele negre. Negrul este simbolul eleganței, iar hainele de această culoare nu lipsesc din nicio garderobă, indiferent de sezon. Este atât de îndrăgită în special datorită faptului că poate fi combinată cu orice. Însă în timp, după mai multe spălări, intensitatea negrului din haine începe să se estompeze.

Din acest motiv, trebuie acordată o atenție deosebită curățării hainelor negre. Dar cu ajutorul trucurilor simple de mai jos îți vei putea păstra culoarea neagră a hainelor tale timp îndelungat.

Ingredientul banal pe care să-l pui în apă când speli hainele negre

Înainte de toate amintim faptul că hainele închise la culoare trebuie spălate separat de celelalte culori, întotdeuna pe dos, la temperaturi scăzute și cu un program delicat.

Pentru a păstra cât mai mult timp hainele negre ca noi, adaugă în cuva mașinii de spălat unul din următoarele ingrediente:

  • o jumătate de cană de bicarbonat de sodiu. Acest ingredient pe care cu siguranță și tu îl ai în bucătărie este un aliat puternic atunci când vine vorba de eliminarea petelor încăpățânate, îndepărtarea mirosurilor neplăcute și revigorarea culorilor;
  • o jumătate de cană de sare – acționează împotriva petelor de transpirație și fixează culorile hainelor;
  • un pahar cu 20% apă și sare de lămâie (acid citric) – ajută la păstrarea în timp a culorii negre și în plus acționează ca un balsam natural.

Cum redăm negrul hainelor

În cazul în care hainele negre s-au decolorat deja și ești în căutarea unei soluții salvatoare, ei bine, aceste două ingrediente vor reda strălucirea obiectelor vestimentare, fără a mai fi nevoie să folosești culori artificiale. Tot ce trebuie să faci este să adaugi o ceașcă plină de cafea sau ceai negru în timpul ciclului de clătire.

De asemenea, la spălarea hainelor este indicat să folosești un detergent lichid în locul celui pudră. Dacă acesta din urmă nu se dizolvă complet, se va depune pe haine și le va face să pară opace.

Atenție și la modul în care puneți hainele închise la uscat. Pe timpul verii, trebuie agățate la umbră și nu în lumina directă a soarelui, pentru a preveni decolorarea din cauza căldurii și a radiațiilor.

Însă pe lângă aceste trucuri, vă recomandăm ca mai întâi să citiți cu atenție eticheta hainelor. Acolo veți găsi instrucțiunile de spălare de care va trebui să țineți cont.

Te-ar putea interesa și: „La câte grade se spală hainele bebelușului. Detaliul esențial pe care e bine să-l iei în calcul

9.7 7 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.