La câte grade se spală hainele bebelușului. Detaliul esențial pe care e bine să-l iei în calcul

Pentru că pielea bebelușului este delicată și fină, trebuie să aveți grijă cum hainele acestuia vor fi curățate
La câte grade se spală hainele bebelușului. Detaliul esențial pe care e bine să-l iei în calcul

La câte grade se spală hainele bebelușului, pentru a nu-i pune pielea delicată în pericol. Nu este suficient să protejăm pielea bebelușului doar cu creme speciale. Este la fel de important ca hainele pe care le poartă să fie curățate și dezinfectate corespunzător. Iată mai jos, la câte grade se spală hainele bebelușulu, după cum recomandă specialiștii în domeniu.

La câte grade se spală hainele bebelușului

Pentru că pielea bebelușului este delicată și fină, trebuie să aveți grijă cum hainele acestuia vor fi curățate. Pielea micuțului trebuie protejată de agenții externi, ținând cont de modul în care îi spălați hainele.

Detergentul pentru spălarea hainelor bebelușului trebuie să fie special.

Cu ce să speli hainele pentru bebeluși? 6 sfaturi pentru spălarea hainelor unui bebeluș

Iată tot ce trebuie să știți:

 • Rufele bebelușilor se spală separat de restul hainelor familiei, mai ales în primele luni în care pielea lor este mai sensibilă.
 • Alegeți un detergent pentru a spăla hainele pentru bebeluși
 • Detergentul folosit în mod normal pentru restul familiei trebuie dat de-oparte. Pentru bebeluș folosiți unul special care are o formulă neutră și hipoalergenică.
 • Puteți spăla hainele pentru copii atât manual, cât și cu mașina de spălat.

Dacă o faceți în mașina de spălat, utilizați un program delicat, la o temperatură scăzută și cu un ciclu de centrifugare ușor.

 • Folosiți doar doza recomandată de detergent: aplicarea mai multor produse decât cele specificate pe spatele sticlei nu va face hainele mai curate.
 • Uitați de balsam atunci când spălați hainele pentru bebeluși: balsamurile transportă parfumuri care pot fi potențial alergice.
 • Odată ce ciclul de spălare este terminat, nu uitați să atârnați hainele la uscat imediat: astfel veți preveni șifonarea hainelor și prinderea mirosurilor neplăcute.

Factori de luat în considerare la îngrijirea și spălarea hainelor pentru un nou-născut

Ce să faceți după ce hainele au fost spălate

Hainele bebelușilor necesită atenție mai mare decât hainele adulților. Așa că ele nu trebuie doar spălate, ci au nevoie de îngrijire suplimentară.

La câte grade se spală hainele bebelușulu

Un lucru important este acela că trebuie să spălați hainele nou-născutului înainte de a-l îmbrăca cu ele, indiferent dacă sunt noi sau la mâna a doua.

Sfaturi utile:

 • Hainele bebelușilor se pun în dulap doar după ce au fost spălate. Iată câteva recomandări de care trebuie să țineți cont:
 • Hainele de plajă nu se pun în același loc cu alte articole de îmbrăcăminte și trebuie întotdeauna să fie uscate în aer liber, indiferent de uscător.
 • Prosoapele trebuie curățate separat.
 • Animalele de pluș și jucării pentru copii ar trebui, de asemenea, ca acestea să fie spălate.
 • Îndepărtați eticheta sau articolele care pot zgâria sau dăuna copilului vostru.
 • Dacă vreți să pstrați hainele pentru următorul copil, acestea trebuie neapărat să fie spălate, înainte de a le depozita într-un spațiu uscat.
 • Este bine să folosiți cutii de carton sau recipiente din plastic pentru a pune hainele pe care bebelușul nu le mai poartă.
 • Cutiile trebuie ventilate corespunzător. Este important să evitați utilizarea pungilor de plastic, astfel încât articolele de îmbrăcăminte să nu prindă mirosuri neplăcute.
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.