Ingredientul banal pe care să-l pui în toaletă. Va arăta ca noua, trucul uimitor știut de puțini oameni

Acest truc te scapă de petele de calcar și de mirosurile neplăcute

Scris de: Daoud Andra

27 Nov. 2022

Ingredientul banal pe care să-l pui în toaletă. Va arăta ca noua, trucul uimitor știut de puțini oameni

Atunci când vine vorba despre curățarea și îngrijirea băii, nu trebuie să apelezi neapărat la soluții costisitoare din comerț. Sunt câteva ingrediente banale pe care oricine le are în casă și care acționează eficient și atunci când vine vorba despre întreținerea gospodăriei. Care este ingredientul pe care să-l pui în toaletă, pentru a scăpa de depunerile de calcar și de mirosurile neplăcute.

Ingredientul la îndemână care curăță eficient toaleta

Curățarea băii ne poate da, de multe ori, bătăi de cap. Petele de calcar sau scurgerile înfundate necesită efort și soluții specifice pentru ca problemele să fie remediate. Pentru a curăța toaleta poți însă să apelezi și la câteva ingrediente banale, dacă nu ai la îndemână soluții din comerț.

Sarea grunjoasă este la fel de eficientă ca produsele din magazine pentru a elimina petele de calcar și mirosurile neplăcute din vasul de toaletă. Presară câteva mâini de sare pe pereții vasului de toaletă și întinde-o bine cu ajutorul unui burete sau al unei perii. Lasă să acționeze cel puțin o oră, după care poți clăti.

Citește și: Cu ce se curăță petele de ulei sau grăsime. Ingredientele banale care curăță rapid. Le ai sigur în bucătărie

Pentru a te asigura că toaleta este perfect curată și că scapi de mirosurile neplăcute, toarnă apă fierbinte după ce pui sarea. Aceasta o va dizolva, iar soluția va curăța și canalizarea, acolo unde nu ai acces să cureți în mod normal.

Ingredientul banal pe care sa-l pui in toaleta
Sarea curăță eficient vasul de toaletă

Sarea, eficientă și pentru a desfunda scurgerile

O baie cu sare poate fi o idee bună pentru a te relaxa, mai ales în sezonul rece. Fie că folosești săruri de baie sau sare de Himalaya, acestea au efect similar. Beneficiile lor sunt cunoscute, însă poate nu știai că amestecul ajută și la desfundarea țevilor și a scurgerilor. După ce faci baie cu sare și lași apa să curgă din cadă, amestecul de sare acționează eficient în desfundarea țevilor.

Citește și: Mască pentru cearcăne și riduri de expresie. Ce ingredient banal din bucătărie să folosești pentru combaterea „ochilor obosiți”

Tot pentru a desfunda scurgerea la cadă sau la chiuvetă poți apela la un alt ingredient pe care îl ai în casă. Este vorba despre banalul bicarbonat de sodiu, care are atât de multe întrebuințări în gospodărie. Toarnă o jumătate de plic de bicarbonat în scurgerea afectată, după care pune o jumătate de cană de oțet sau de zeamă de lămâie.

Amestecul trebuie lăsat să acționeze 15-20 de minute, pentru a dizolva depunerile din scurgere. După acest timp, toarnă aproximativ 2 litri de apă fierbinte în scurgere. Efectele vor fi vizibile imediat și poți repeta procedura o dată pe lună, pentru a menține țevile curate și a evita să se acumuleze depuneri care ar putea provoca înfundarea acestora.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Erika Isac, detalii despre noul iubit “Este un bărbat extraordinar!”
7.6 9 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *