Ingredientul care curăță grăsimea și arsura de pe fundul tigăii. Te scapă de frecat, trucul de mare ajutor

Cum să pregătești totul și să redai strălucirea tigăilor
Ingredientul care curăță grăsimea și arsura de pe fundul tigăii. Te scapă de frecat, trucul de mare ajutor

În orice bucătărie se poate întâmpla ca anumite oale și tigăi să fie arse pe fund, iar grăsimea respectivă să pară că nu se curăță deloc. Dacă interiorul vasului este spălat în mod regulat, fundul tigăilor rămâne adesea lăsat la o parte, iar murdăria se acumulează în timp.

Trucuri pentru a curăța grăsimea și arsura de pe fundul tigăii

Deseori fundul exterior al unei tigăi este dificil de curățat și necesită mult efort. Din fericire, ai deja în casă câteva ingrediente simple, dar pe care le poți folosi pentru a reda strălucirea exteriorului tigăii.

Potrivit specialiștilor, cele mai multe dintre ingrediente vor funcționa pentru tigăi din oțel inoxidabil și oțel carbon. Tigăile din fontă și antiaderente se curăță mult mai dificil.

Ce pași trebuie să urmezi:

În primul rând folosește degresant pentru a îndepărta excesul de grăsime. Degresează suprafața cu oțet alb sau cu detergent de vase. Dacă pe tigaie este multă grăsime, o să ai nevoie de un degresant cremă pe care îl găsești în aproape orice magazin. După ce ai eliminat stratul de grăsime, trebuie să cureți resturile de alimente arse de pe fundul tigăii. Cea mai bună soluție este folosești o pastă groasă din bicarbonat de sodiu și apă.

Freacă toate resturile alimentare cu o perie sau un burete abrazic de spălat. Mare atenție să previi zgârierea în timpul procesului. Șa final, clătește tigaia cu apă caldă și usuc-o bine. Depoziteaz-o apoi corespunzător.

Vezi și – De ce să nu speli niciodată tigaia imediat după ce o iei de pe foc. Greșeala uriașă care te poate costa scump

Cum să cureți grăsimea arsă de pe fundul tigăilor din alte materiale

oțel inoxidabil – va fi suficient să freci ușor resturile cu bicarbonat de sodiu, apoi să clătești și să usuci.

fontă – cea mai simplă metodă pentru curățarea ei include cartofi și sare. Pune sare pe fundul tigăii și freacă cu o jumătate de cartof până se curăță foarte bine.

aluminiu – o poți curăța cu lămâie și sare. De asemenea, spală întotdeauna această tigaie cu mâna pentru a reveni zgârierea.

cupru – folosește oțet, sare și suc de lămâie, apoi clătește bine.

Cum să prepari pasta de bicarbonat de sodiu

Pentru a pregăti o pastă groasă din bicarbonat de sodiu folosește următoarele proporții: trei păr de bicarbonat de sodiu și o parte de apă caldă. Întinde pasta pe fundul tigăii și las-o să stea acolo 10-20 de minute. Apoi curăță tigaia cu un burete.

Urmăriți EGO.ro și pe
Gina Pistol și-a dorit ca buchetul de mireasă să fie unul foarte simplu
7 25 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *