Ingredientul care elimină cele mai încăpățânate pete de pe covor. E la îndemâna oricui, cel mai ieftin și eficient truc

Funcționează de fiecare dată

Scris de: Daoud Andra

27 May. 2023

Ingredientul care elimină cele mai încăpățânate pete de pe covor. E la îndemâna oricui, cel mai ieftin și eficient truc

Covorul din sufragerie este cel mai expus la murdărie. Se poate întâmpla să îl pătezi din greșeală cu diverse băuturi sau alimente, iar unele pete sunt foarte dificil de îndepărtat. Dacă este deschis la culoare, orice verși pe el poate lăsa urme vizibile. Pentru a evita acest lucru, este recomandat să îl cureți cât mai repede și poți apela la un ingredient natural pentru a scăpa de cele mai dificile pete de pe covor.

Soluția pentru a scăpa de cele mai încăpățânate pete de pe covor

Sucul, vinul, cafeaua sau ciocolata pot ajunge accidental pe covor și pot provoca pete greu de îndepărtat. Spre deosebire de haine, fețe de masă și prosoape, pe care le putem pune imediat la spălat, covorul poate fi dificil de curățat. Este important ca petele să fie îndepărtate cât mai rapid, pentru a evita riscul ca acestea să se impregneze în țesătură și să nu se mai spele. Așadar, dacă ai vărsat ceva pe covor, iată cum poți curăța pata rapid și eficient, cu un ingredient pe care îl ai deja în casă!

Citește și: Cum să cureți petele de cafea de pe covor, haine sau perete. Trucul genial pe care trebuie să-l știi

Dacă este vorba despre un lichid care a pătat covorul, pune imediat șervețele de bucătărie, pentru a absorbi umezeala. Apoi, presară un strat generos de bicarbonat de sodiu peste pată, astfel încât să o acoperi complet. Lasă să acționeze aproximativ 20 de minute, după care freacă cu o perie curată, pentru a îndepărta pata. Poți repeta procesul, dacă pata nu a dispărut complet din prima.

În cazul petelor provocate de alimente, poți folosi și detergent de vase. Înmoaie o perie în apă caldă, în care ai dizolvat o lingură de detergent lichid de vase și curăță covorul în acest fel. Funcționează mai ales în cazul petelor de grăsime de pe covoare.

Ingredientul care elimină cele mai încăpățânate pete de pe covor. E la îndemîna oricui, cel mai ieftin și eficient truc
Bicarbonatul de sodiu este un aliat de nădejde pentru a curăța covoarele

De ce să cureți covorul cu oțet

Deși există numeroase produse de curățenie speciale pentru covoare și canapele în magazine, cele mai eficiente și la îndemână rămân ingredientele naturale. Chiar dacă nu sunt pete vizibile pe covor, acesta poate căpăta un miros urât, în timp, dacă nu este curățat. Dacă aveți copii mici, este recomandat să folosiți soluții cât mai naturale pentru a curăța suprafețele textile cu care cei mici intră în contact.

Citește și: Trucul simplu care te scapă de petele de pe covor. Ce e bine să faci, dacă ai vărsat ceva

Oțetul este un aliat de nădejde pentru a scăpa de mirosul urât al covorului și a-i reda prospețimea. Amestecă oțet și apă, în cantități egale, și folosește o perie specială pentru covoare, înmuiată în acest amestec. Curăță covorul folosind soluția pe bază de oțet, o dată pe lună, pentru întreținere.

Urmăriți EGO.ro și pe
Horoscop săptămâna 2-8 octombrie 2023
7.6 12 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *