Ingredientul care îți taie pofta de dulce. Medicul Vlad Ciurea a vorbit despre beneficiile uimitoare pe care le are

Cum trebuie consumat, de fapt, acest ingredient extrem de popular.
Ingredientul care îți taie pofta de dulce. Medicul Vlad Ciurea a vorbit despre beneficiile uimitoare pe care le are

Celebrul neurochirurg Vlad Ciurea a făcut câteva dezvăluiri importante cu privire la alimentație. Pofta de dulce este o constantă în cazul multora dintre noi, însă aceasta poate fi combătută cu ajutorul unui ingredient minune. Consumat zilnic, dar cu moderație, acesta ajută inclusiv în procesul de slăbit. Iată despre ce ingredient este vorba.

Ingredientul care îți taie pofta de dulce

Un ingredient minune, care ne stimulează creierul, ne poate ajuta să scăpăm de pofta de ceva dulce. Poate fi consumat în fiecare zi, în cantități mici și ne oferă o stare de bine.

Te-ar putea interesa și: Alimentul care ne face mai deștepți: „Da, ne ajută”. Secretul dezvăluit de prof. dr. Vlad Ciurea

Potrivit medicului Vlad Ciurea, acesta are efecte benefice pentru întregul organismul. Ingredientul despre care vorbește reputatul neurochirurg este mierea.

Vlad Ciurea spune că o linguriță de miere consumată în fiecare zi poate face minuni. Evident că este necesar ca produsul să fie organic.

Același lucru este valabil și în cazul  ciocolatei. Însă așa cum se știe deja, cea mai indicată este ciocolata neagră, nicidecum cea cu diverse adaosuri sau creme.

Consumate cu moderație, atât miera, cât și ciocolata neagră au grijă de creierul nostru. În plus, aceste ingrediente ne taie și pofta de dulce, contriuind la menținerea siluetei.

“Recomand o linguriță de miere zilnic. Recomand, de asemenea, puțină ciocolată. Dar nu ciocolată cu adaosuri, însiropată cu zeci de miresme și alte lucruri. Ciocolata neagră este alegerea potrivită”, spune Prof. dr. Vlad Ciurea.

Alte alimente recomandate pentru a menține sănătatea creierului sunt carnea de curcan și cea de pește, mai subliniază neurochirurgul Vlad Ciurea.

Te-ar putea interesa și: Alimentul care este cel mai mare dușman al creierului. Medicul Vlad Ciurea l-a dezvăluit

Ce beneficii are mierea pentru organism

Mierea este recunoscută ca un îndulcitor natural cu proprietăți remarcabile. Aceasta poate fi consumată atât ca atare, cât și în ceaiuri sau cafea, înlocuind astfel zahărul.

Studiile arată că mierea reduce riscul de boli de inimă și protejează sistemul cardiovascular. În plus, se pare că acest ingredient are efecte antidepresive și anti-anxietate, potrivit medicului Vlad Ciurea.

Totodată, mierea ne poate fi de folos și în cazul răcelilor. Acționează eficient împotriva tusei, dar și în cazul infecțiilor la nivelul căilor respiratorii, susțin cercetătorii.

Te-ar putea interesa și: Trucul care „îți dă energie”. Nu are legătură cu cafeaua. Prof. dr. Vlad Ciurea a dezvăluit secretul pentru un tonus bun

Însă mierea este indicată nu doar pentru uz intern, ci și extern. Aceasta poate fi de ajutor în cazul arsurilor sau a rănilor.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Bălan, mărturisiri despre relația cu Victor Cornea
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *