Chifteluțele sunt nelipsite de pe mesele românilor. Ele pot fi gătite în orice perioadă a anului și sunt foarte sățioase și gustoase. Există numeroase rețete de chiftele pe internet, însă nu toată lumea știe și ce ingredient schimbă radical gustul chiftelelor. Iată ce adaugi în carne înainte de a le prăji! Vor ieși absolut delicioase și pufoase.
Bucătarii iscusiți au dezvăluit secretul pentru cele mai bune chiftele! Acestea pot fi consumate simple sau alături de o garnitură. Dar pentru a le prepara ca la carte, este necesar să țineți cont de câteva sfaturi. Aveți nevoie de un ingredient-minune care face ca chiftelele să iasă fragede și gustoase de te lingi pe degete.
Înainte de a pregăti chiftele, aveți grijă ca ouăle să fie întotdeauna foarte proaspete, iar carnea să nu fie de la congelator. În plus, în compoziția lor folosiți doar verdețuri naturale.
Dacă ouăle nu sunt proapete, chiftelele se vor sfărâma, pentru că acest ingredient are rolul de a lega compoziția. Este recomandat ca la fiecare kilogram de carne să folosiți un ou.
În ceea ce privește carnea, aceasta trebuie să conțină și grăsime. Este indicat ca amestecul de carne să aibă un procent de carne de 80%.
Un al truc știut de gospodine este să folosiți la chiftele mai multe tipuri de carne, cel mai bun amestec fiind cel de carne de porc cu carne de vită. Pentru aromatizarea și mai mult a cărnii de la chiftele, ar fi bine să înlocuiți apa cu laptele integral. La final, chiftelele vor avea un gust cu adevărat extraordinar!
Carnea tocată se pune într-un castron încăpător. Separat, se toacă ceapa și se taie mărunt, apoi se pune peste carne. Usturoiul se curăță, se zdrobește și se freacă ca pentru mujdei. Se adaugă și el peste carne.
Mărarul se spală cu apă rece, se toacă mărunt și se adaugă în castron peste carne. Într-un bol, pâinea se umezește cu apă rece, se scurge bine și se rupe în bucățele mici peste carnea tocată.
Se presară sare, aproximativ 2 lingurițe, cimbru și piper negru măcinat, se pun și ouăle și se amestecă bine toată compoziția.
Se pregătește o tigaie întinsă pentru prăjit, în care se adaugă uleiul. Într-o farfurie se pun câteva linguri de făină, pentru a tăvăli chiftelele.
Apoi, cu palmele umede se ia din compoziție și se modelează chiftelele la forma și mărimea dorită de fiecare. Se trec bine prin făină și se prăjesc la foc potrivit, câte 2-3 minute pe fiecare parte. Când au prins o crustă ușor crocantă, se scot pe o farfurie cu șervețele pentru a absorbi uleiul în exces. Se servesc calde!
Citește și: De ce să adaugi scorțișoară în carnea tocată pentru chiftele. Doar câteva persoane știu secretul