Ingredientul de aur pentru o omletă pufoasă. Ce nu trebuie să-ți lipsească, va ieși perfectă așa

Cum să pregătești cea mai bună omletă
Ingredientul de aur pentru o omletă pufoasă. Ce nu trebuie să-ți lipsească, va ieși perfectă așa

Omleta este un fel de mâncare delicios și foarte versatil. Foarte mulți oameni preferă să mănânce la mic dejun o omletă cu diferite legume, brânză, verdețuri sau carne. Vei afla de mai jos care este ingredientul de aur pentru o omletă pufoasă și cum să o prepari, pas cu pas.

Trucuri pentru o omletă perfectă

Se poate întâmpla ca, deși rețeta să fie foarte simplă, omletă să nu iasă cum ne așteptăm. Fie se lipește de tigaie, fie nu este suficient de pufoasă, iar oamenii nu își doresc să fie puși într-o astfel de situație. Există totuși câteva trucuri care te ajută să obții o omletă pufoasă și gustoasă, așa cum vezi la restaurante sau la bucătarii celebri.

Mai întâi de toate asigură-te că folosești ustensile potrivite. Ai nevoie de o tigaie cu înveliș antiaderent, potrivită ca dimensiune, dar și o spatulă rezistentă termic și care să nu zgârie suprafața tigăii.

Mare atenție la cantitatea de ouă și la mărimea tigăii! Chiar dacă ești tentat să pui mai multe ouă deodată pentru a pregăti pentru mai multe persoane, mai bine faci separat pentru fiecare. Dacă vei pune o cantitate mare de ouă în tigaie sunt șanse foarte mari ca omleta să se rupă.

Ouăle trebuie să fie amestecate foarte bine cu telul sau chiar cu mixerul. Contează foarte mult deoarece prin această acțiuni introduci mai mult aer în compoziția omletei.

Încinge bine tigaia înainte de a pune ouăle. Adaugă și puțin ulei sau unt în tigaie și asigură-te că se distribuie pe toată suprafața acesteia. Abia când sfârâie adaugă compoziția de ouă. Folosește apoi un foc mic spre mediu pentru a se găti, fără a se arde pe partea de jos.

Nu amesteca în omletă după ce ai pus-o în tigaie. O să vezi că deasupra rămâne mai lichidă, iar tot ceea ce trebuie să faci este să ridici ușor de câte o parte a omletei astfel încât oul rămas lichid să ajungă la baza tigăii, sub partea închegată.

Ingredientul de aur pentru o omletă pufoasă

Dacă vrei ca omleta să iasă pufoasă trebuie să adaugi în compoziția sa puțin lapte. Sunt suficiente 2-3 linguri de lapte la o cantitate de două ouă. De asemenea, dacă vrei să pui umplutură, cum sunt legumele, clătește-le înainte, iar atunci când omleta este aproape gata să le adaugi.

Ingredientele de umplutură se pun în mijloc (legumele, brânza, verdețurile, bacon sau șuncă). Ridică apoi cealaltă jumătate a omletei și așează-o deasupra celeilalte, astfel încât să acoperi legumele. Scoate-o cu grijă pe farfurie, să nu o rupi.

Urmăriți EGO.ro și pe
Raluca Dumitru, despre cea mai grea emisiune la care participat
8.1 75 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.