Câte calorii are o omletă din două ouă. Numărul diferă în funcție de ingredientele alese. Detaliul la care e bine să fii atent

Pentru cei care consumă ouă aproape zilnic, trebuie să știți că acestea conțin un anumit număr de calorii, în funcție de ingredientele pe care le folosiți la gătit
Câte calorii are o omletă din două ouă. Numărul diferă în funcție de ingredientele alese. Detaliul la care e bine să fii atent

Câte calorii are o omletă din două ouă. Potrivit specialiștilor, consumul de ouă este indicat, mai ales în diete. Oul conține valori nutritive, benefice organismului vostru. Drept urmare, nu ezitași să le consumați. Nu exagerați însă! Se spune că nu este bine să consumi mai mult de 4 sau 5 ouă pe săptămână. Pentru cei care consumă ouă aproape zilnic, trebuie să știți că acestea conțin un anumit număr de calorii, în funcție de ingredientele pe care le folosiți la gătit. Iată câte calorii are o omletă din două ouă, gătită cu ulei, fără ulei, cu brânză sau legume.

Câte calorii are o omletă din două ouă. Tot ce trebuie să știi despre consumarea acestui aliment

Pentru cei care nu știu câte calorii are o omletă gătită din două ouă, sub diferite forme, vă prezentăm mai jos câteva informații ce cu siguranță vă vor fi de ajutor.

Evident, o omletă pregătită din două ouă nu are același număr de calorii și asta pentru că trebuie să ținem cont de alimentele pe care le adăugăm. De asemenea, depinde și dacă folosim sau nu ulei, atunci când gătim omleta.

Câte calorii are o omletă din două ouă fără ulei

 • 1 ou de 50 de grame conține 78 e calorii
 • Dacă faceți omleta într-o tigaie modernă, care nu necesită ulei, o omletă din două ouă ar avea aproximativ 160 de calorii
 • Calorii omletă din două ouă cu ulei
 • Uleiul este un aliment gras și bogat în calorii
 • Dacă folosiți ulei pentru omleta din două ouă, numărul caloriilor va crește

Potrivit aplicației MyFitnessPal, o omletă din două ouă mari pregătită cu ulei de măsline extravirgin are în jur de 190 de calorii.

Omletă cu brânză grecească sau cașcaval

O omletă din două ouă mari în care se pun și 20 de grade de brânză sau cașcaval este mult mai grasă decât o omletă simplă. Ajunge la 358 de calorii, potrivit aplicației mai sus menționate.

Omletă simplă
Omletă simplă

Cam același număr de calorii – 360 – are și o omletă din două ouă mari cu brânză mozzarella.

Omletă cu bacon

Omletă cu bacon
Omletă cu bacon

O omletă din două ouă mari, la care punem brânză și bacon are în jur de 384 de calorii.

O omletă din două ouă cu brânză cedar și cârnați are 578 de calorii.

Omletă cu ciuperci și alte legume

O omletă din două ouă cu ciuperci, roșii și ceapă are numai 227 de calorii.

Numărul de calorii prezentate mai sus sunt orientative, cu excepția celor în care omletele sunt gătite cu ulei sau fără ulei. În cazul în care țineți o dietă, este indicat ca aceste omlete să fie gătite cât mai simplu, astfel că țineți cont de ingredientele pe care le folosiți la preparare.

Asfel că, că numărul de calorii al unei omlete variază în funcție de cantitatea ingredientelor pe care le adăugăm

Deci, este important să știți că o omletă făcută cu o lingură de ulei are mai multe calorii decât o omletă gătită cu o jumătate de lingură de ulei.

Câte calorii are un ou fiert moale sau tare

Câte calorii are un ou fiert moale sau tare
Câte calorii are un ou fiert moale sau tare

Un ou fiert tare de 50 de grame are 77,5 calorii, potrivit Departamentului de Agricultură din Statele Unite ale Americii.

Dacă mâncați 100 de grame de ouă fierte veți consuma în jur de 155 de calorii.

Câte calorii are un ou prăjit

Dacă prăjiți oul numărul de calorii crește deoarece se adaugă o parte din uleiul pe care l-ați pus în tigaie. Drept urmare, un ou prăjit în ulei are în jur de 90 de calorii.

Oăle și beneficiile lor

 • Sunt foarte bogate in substante nutritive. Conțin vitamina A, B5, B6, B12, D, E, K, acid folic, seleniu, fosfor, calciu si zinc
 • Ouale mai conțin acizi grasi Omega 3
 • Omega 3 are rolul de a reduce inflamațiile din organism
 • De asemenea, Omega 3 previne afecțiuni precum osteoartrita sau bolile cardiace
 • Ouăle scad senzația de foame
 • Îmbunătățesc nivelul colesterolului
 • Protejează vederea
6.8 4 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.