Ingredientul pe care să-l adaugi în compoziție pentru o omletă pufoasă. Trebuie să afli acest secret imediat

Truc simplu și rapid pentru o omletă delicioasă
Ingredientul pe care să-l adaugi în compoziție pentru o omletă pufoasă. Trebuie să afli acest secret imediat

O omletă delicioasă poate reprezenta un start excelent al oricărei zile. Este un mic dejun care se prepară foarte repede și este și foarte sățios. Dar care este ingredientul pe care să-l adaugi în compoziție pentru o omletă pufoasă? Este un secret pe care trebuie neapărat să îl știi!

Ouăle, gătite în diferite feluri (fie ochiuri, fie fierte sau omletă) reprezintă micul dejun al campionilor. Sunt sărace în calorii și conțin vitamina B, Zinc și Cupru, dar și Omega 3. Așadar, fiind un mic dejun atât de nutritiv și atât de ușor de pregătit, iată mai jos cum să faci o omletă delicioasă și pufoasă.

Ingredientul pe care să-l adaugi în compoziție pentru o omletă pufoasă

Iată rețeta pentru o omletă pentru patru persoane

Ai nevoie de: opt ouă mai mari, sare și piper, unt nesărat – o linguriță, o jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu (acesta este ingredientul care o va face să fie mai pufoasă).

Cum se prepară omleta pufoasă, pas cu pas:

Ai nevoie de un bol mai mare, bate ouăle cu bicarbonatul de sodiu, sarea și piperul (acestea se pun după preferințe), până când totul devine ușor spumos. Pune untul la topit într-o tigaie antiaderentă și lasă la foc mediu. Pune ouăle bătute în tigaie încet, folosind o lingură de lemn sau o spatulă, de la marginea tigăii spre centru. Este foarte important să nu lași omleta pe foc până când are o culoare maronie, ci să o iei înainte de a părea că este suficient de gătită. Procesul de preparare va continua chiar dacă omleta nu mai este în tigaie, pe foc.

Trucul bunicii pentru o omletă pufoasă

Există un truc vechi, folosit de bunicile noastre, pentru ca omleta să fie tot timpul pufoasă. Ai nevoie doar de un capac pe care să îl folosești după ce pui ouăle bătute în tigaie. Foarte important: capacul să fie uns cu puțin unt. Astfel te vei putea bucura de o omletă delicioasă, fragedă și pufoasă.

Regulă pentru prepararea omletei: niciodată tigaia să nu fie foarte încinsă atunci când sunt puse ouăle. Astfel se vor prăji foarte repede și va apărea o crustă. Din acest motiv vei obține o omletă uscată. Bucătarii recomandă ca omleta să fie făcută la foc mediu și să fie îndepărtate bulele care apar la suprafață după ce sunt pusă ouăle. Dacă nu sunt scoase, aceste bule vor forma cratere în omletă care nu vor avea un gust prea bun.

9.4 5 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.