Pune aceste două ingrediente în omletă și va fi cea mai bună pe care ai mâncat-o vreodată. Omleta este unul dintre cele mai populare feluri de mic dejun din lume. Are doar câteva ingrediente și este extrem de ușor de făcut. Însă pe cât de simplu de gătit este, pe atâtât de gustoasă poate fi dacă respecți anumite trucuri ale unor mari chefi, precum Gordon Ramsay.
Gordon Ramsay este unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați chefi bucătari din lume. Rețetele sale sunt cunoscute și încercate de pasionații de gătit de pe întreg mapamondul. Așa cum unele dintre ele sunt mai complicat de făcut, în special pentru începători, există și o multitudine de alte rețete pe care oricine le poate face cu ușurință acasă.
Printre preparatele pe care le poți face și tu fără prea mare efort este omleta celebrului chef. Gordon Ramsay propune o rețetă cu totul specială. Iată cum se face.
Într-o tigaie adaugă ulei de măsline, după care pune la prăjit pălăriile a două ciuperci și câteva roșii cherry întregi (de preferat cu tot cu rămurică). Se condimentează cu sare și piper și se lasă pe foc.
Între timp, taie o felie de pâine de casă (nu toast) și pune-o în prăjitor.
Într-o altă tigaie pune o bucată generoasă de unt și sparge 3 ouă. Untul va oferi omletei o textură mai catifelată. Foarte important: nu amesteca ouăle înainte de a le pune pe foc și nu le săra! Sarea are proprietatea de a descompune ouăle crude și vor deveni mai apoase. Se pune la foc și se amestecă continuu cu o spatulă. Pentru a obține cel mai bun rezultat, tigaia se ia din când în când de pe foc. Dar nu trebuie să te oprești din amestecat.
Când observi că omleta începe să prindă consistență, adaugă o lingură generoasă de smântână. Ulterior, poți adăuga sarea și piperul, după gust.
Opțional, pentru un plus de savoare, se mai poate adăuga și usturoi verde tocat mărunt.
Pune tigaia la loc pe foc și amestecă bine până când omleta capătă consistența dorită.
Ultimul pas. Așează în farfurie ciupercile și roșiile coapte, iar pe felia de pâine prăjită pune omleta.
Poftă bună!
Te-ar putea interesa și: „Cum faci o omletă pufoasă și gustoasă. Cu ce trebuie să înlocuiești uleiul şi câte ouă trebuie să folosești”