Ingredientul de pus în apa în care fierbi cartofii. Așa nu se vor mai sfărâma și vor avea o aromă mai bună

Trucuri foarte utile pentru orice gospodină
Ingredientul de pus în apa în care fierbi cartofii. Așa nu se vor mai sfărâma și vor avea o aromă mai bună

Ți s-a întâmplat și ție ca atunci când ai fiert cartofi aceștia să se sfărâme? Toate gospodinele au trecut la un moment dat printr-o astfel de situație. Ce este de făcut? Ai nevoie de un singur ingredient pe care să îl pui în apă, iar cartofii vor fi complet diferiți.

Ingredientul care face cartofii să nu se mai sfărâme când se fierb

Există un ingredient pe care chefii celebri în folosesc pentru a da un gust foarte bun cartofilor. Tot ce trebuie să faci este să îl pui în apa în care aceștia fierb și la final vei obține un preparat foarte gustos.

Așadar, este vorba despre zeama de lămâie. Este un truc foarte bun dezvăluit de către bucătarii de top. Asigură-te că atunci când cartofii sunt aproape fierți adaugi în apă și zeama de la o lămâie. În această situație, cartofii se curăță mult mai ușor și timpul de gătire va fi mult mai mic.

De asemenea, mai poți adăuga în apă crenguțe de mărar sau pătrunjel pentru un gust cât mai deosebit, în timp ce unii chefi pun oțet când aleg să fiarbă cartofii. În felul acesta rămân întregi și nu se sfăramă.

Alte trucuri pentru fierberea cartofilor

Dacă alegi să fierbi cartofii în coajă aceștia nu se vor mai sfărâma dacă sunt unși cu puțin ulei. De asemenea, adaugă în apă și un praf de sare.

În cazul în care prăjești cartofii, este indicat ca înainte de a-i pune în uleiul încinsă să îi pui la fiert pentru 10 minute în apă în care ai pus puțin oțet.

Ce poți face cu apa în care au fiert cartofii

Majoritatea felurilor de mâncare care conțin cartofi necesită spălarea, curățarea și fierberea acestora. De cele mai multe ori apa în care fierb cartofii este aruncată, deși mai poate fi folosită deoarece are întrebuințări multiple. Aceasta poate fi folosită pentru alte feluri de mâncare.

Poate fi folosită la supă sau ciorbă. În loc să folosești apă proaspătă poți pune apa în care au fiert cartofii. Supa sau ciorba va avea un gust mai plăcut, iar amidonul din apă va face ca zeama să aibă o textură mai densă.

Poți face diferite sosuri, fie roșu, fie alb. Acesta va avea o textură mai cremoasă și un gust mai intens.

Apa în care au fiert cartofii este benefică pentru plante. Apa în care au fiert cartofii poate ajuta plantele deoarece conține potasiu, fier, magneziu și calciu. Acestea joacă rolul unor îngrășăminte naturale și ajută plantele să devină mai puternice, mai sănătoase și mai rezistente împotriva dăunătorilor, dar și în cazul temperaturilor scăzute.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
9.5 4 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *