Ingredientul magic care curăță instant murdăria din cuptor. Cu ce trebuie să îl ștergi ca să elimini arsura întărită, va fi ca nou

Cu siguranță ai acest ingredient în casă.
Ingredientul magic care curăță instant murdăria din cuptor. Cu ce trebuie să îl ștergi ca să elimini arsura întărită, va fi ca nou

Curățarea cuptorului poate fi una dintre cele mai dificile treburi casnice, și dacă o consideri mai mult o povară, avem un sfat excelent pentru a te ajuta să faci această sarcină mai ușoară! Dacă simți că petreci mult timp curățând, lustruind sau organizând casa, iar doar ideea de a curăța și cuptorul te face să te simți copleșită, avem un sfat care îți va simplifica această sarcina.

La cât timp trebuie să cureți cuptorul

De regulă, este recomandat să cureți cuptorul o dată pe săptămână pentru a preveni acumularea murdăriei, dar dacă rutina ta zilnică nu îți permite să faci acest lucru, o să îți dezvăluim câteva sfaturi extrem de utile.

Astfel, poți să renunți la soluțiile chimice sau la numeroasele produse din supermarket care nu sunt întotdeauna eficiente. Cu un singur ingredient, poți curăța cuptorul în doar câteva minute.

Citește și: Butonul secret pe care îl are cuptorul. Nici n-ai idee cât de mult te ajută în bucătărie

Cum pot să îți cureți cuptorul rapid

Curățarea cuptorului poate fi o sarcină nu tocmai plăcută pentru mulți dintre noi, dar există metode naturale și eficiente de a face acest lucru.

Ingredientul magic care curăță instant murdăria din cuptor.

Vezi și: Uită de bicarbonat. Fructul care curăţă rapid arsura întărită de pe aragaz și cuptor. Sigur nu știai

Una dintre aceste metode este curățarea cuptorului cu suc de lămâie. Sucul de lămâie este un agent de curățare natural, cu proprietăți degresante și dezinfectante, care poate ajuta la eliminarea depozitelor de grăsime și murdărie într-un mod sigur și ecologic.

Așadar, dacă vrei să afli cum să îți cureți cuptorul folosind suc de lămâie, continuă să citești și vei descoperi toate informațiile necesare pentru a face acest lucru cu succes.

Cum trebuie să procedezi

  • Începeți prin a scoate grătarele și tăvile din cuptor și curățați-le în chiuvetă cu detergentul obișnuit pentru vase. Aceasta va fi prima etapă pentru a le pregăti pentru curățarea cuptorului.
  • Umpleți un bol cu suc de lămâie. Sucul de lămâie are proprietăți degresante și dezinfectante care fac minuni în curățarea cuptorului.
  • Tamponați pereții și sticla cuptorului cu sucul de lămâie folosind o cârpă sau un burete. Asigurați-vă că acoperiți toate zonele murdare și petele de grăsime.
  • Lăsați bolul cu restul de suc de lămâie în interiorul cuptorului.

Te poate interesa și: Amestecul secret care curăță perfect cuptorul de grăsime și arsură. Marii bucătari îl folosesc de mulți ani

  • Porniți cuptorul la cea mai înaltă temperatură timp de aproximativ 30 de minute, deoarece acest lucru va ajuta la descompunerea grăsimilor și a reziduurilor acumulate.
  • Lăsați cuptorul să se răcească puțin după ce l-ați oprit.
  • Utilizați un burete sau o cârpă pentru a șterge pereții și sticla cuptorului. Apoi, veți observa că murdăria va fi acum mult mai ușor de îndepărtat.
  • Acest truc nu doar că curăță cuptorul rapid, dar și igienizează spațiul datorită proprietăților antibacteriene ale lămâii. Un bonus suplimentar este mirosul proaspăt de lămâie care rămâne în cuptor după curățare.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Ce spune Kamara despre lista cu concurenți Survivor All Stars
9 5 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *