Ingredientul pe care să-l pui în cafeaua de acasă că să iasă ca cea de la cafenea. Secretul pentru o aromă mai intensă

Trucul pe care îl folosesc cei mai iscusiți barista.
Ingredientul pe care să-l pui în cafeaua de acasă că să iasă ca cea de la cafenea. Secretul pentru o aromă mai intensă

Cafeaua este cea mai consumată băutură energizantă din întreaga lume, iar aroma sa distinctă poate fi o sursă de plăcere și relaxare pentru mulți. Dar dacă dorești să adaugi o notă specială în cafeaua ta și să o faci mai aromată, există un ingredient secret care poate face minuni. Iată ce trebuie să pui în cafeaua de acasă pentru a iești ca cea de la cafenea.

Ingredientul pe care să-l pui în cafeaua de acasă că să iasă ca cea de la cafenea

Cafeaua este o băutură versatilă și poate fi consumată în multe moduri. Unii preferă să o savureze simplă, în timp ce alții adaugă în ea diverse ingrediente, precum zahăr, lapte sau scorțișoară.

Mulți își doresc ca bautura lor energizantă să aibă un gust asemănător cu cel al unei cafele făcute de un profesionist. Un specialist a dezvăluit cum se face și de ce trebuie să ții cont. Există anumite trucuri care fac băutura să iasă specială.

Citește și: Ingredientul care face cafeaua mai aromată. Ce să adaugi de fapt în ea, trucul pe care puțini îl știu

Unul dintre lucrurile importante pe care ar trebui să îl iei în considerare este laptele pe care îl folosești la cafea. Este indicat să fie unul de bună calitate, pentru a-l putea pregăti așa cum trebuie. De asemenea, contează să îl pbați perfect spumă.

Laptele făcut spumă, nu doar că va da un aspect interesant cafelei, ci băutura în sine va deveni mai gustoasă, aromată și cu textură interesantă.

Cum să faci cel mai bun latte acasă

Pentru început, să vedem de ce ingrediente avem nevoie pentru a face un latte perfect:

  • 18 grame de espresso măcinat sau o doză de espresso
  • 250 mililitri de lapte
  • o ceașcă mare, cu o capacitate de 300-350 mililitri

Mai întâi, pregătește cafeaua la espressor. Apoi ocupă-te de lapte. Pentru ca acesta să iasă perfect, cu două degete de spumă, poți folosi un mixer special sau instrumentul de la aparatul tău de cafea.

Citește și: Ce să adaugi în cafea pentru un gust irezistibil. Trucul face senzație pe internet

Trucurile specialiștilor pentru cea mai bună cafea

Un aspect foarte important de care trebuie să ții cont este apa pe care o folosești la cafea. Este recomandat să folosești apă filtrată sau îmbuteliată, nicidecum cea de la robinet, care poate conține impurități, ceea ce ar afecta aroma cafelei.

Și temperatura apei este extrem de importantă pentru un gust perfect. Aceasta trebuie să aibă între 90 și 96 de grade Celsius. Apa prea fierbinte sau prea rece va altera gustul băturii.

Gustul perfect al cafelei ține și de proporțiile folosite. O regulă genereală este să folosești o măsură de cafea la aproximativ 180 ml de apă.

Cumpără cafeaua de la o sursă de încredere. Boabele trebuie să fie proaspete și de calitate, de aceea este indicat să verifici data de ambalare. Păstrează boabele într-un recipient etanș, pe care să îl depizotezi într-un loc răcoros, întunecat și uscat.

Fii creativ și îndrăznește să îți condimentezi cafeaua așa cum crezi. Folosește esențe, lapte sau condimente pentru a crea combinații unice de arome.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Ce educație își dorește Amalia Enache să-i ofere fiicei sale
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *