Ingredientul pe care să-l pui în chiftele. Ies mult mai gustoase așa, secretul gospodinelor iscusite

Se prepară rapid și sunt foarte gustoase
Ingredientul pe care să-l pui în chiftele. Ies mult mai gustoase așa, secretul gospodinelor iscusite

Celebrele chiftele nu lipsesc de pe masă mai ales atunci când este vorba de mese festive. Reprezintă un aperitiv delicios, care se prepară destul de repede, mai ales dacă știi rețeta. Există un ingredient special pe care dacă îl pui în chiftele le va da un gust deosebit.

Chiftelele – o gustare sățioasă care se prepară repede

Chiftelele pot fi făcute în mai multe feluri, fie prăjite sau coapte la cuptor. Indiferent de modalitatea aleasă pentru preparare rețeta trebuie respectată și, mai ales, puse ingredientele potrivite. Pe lângă amestecul din carne tocată și condimente, se adaugă miez de pâine, cartofi sau alte legume care să lege compoziția și să o facă mai pufoasă. De asemenea, se pune și ou. Savoarea chiftelelor este dată însă de un alt ingredient. Ceapa! Amestecată cu verdeață este esențial pentru niște chiftele delicioase.

Rețetă de chiftele

Ai nevoie de:

  • 650 g carne de pui
  • 1 ou
  • ceapă tocată ori mai multe verzi, după gust
  • 3 căței de usturoi
  • verdeață (pătrunjel, mărar)
  • sare și piper
  • 2 felii de pâine pe care le înmuiem și le stoarcem
  • făină ori pesmet pentru a face chiftelele
  • ulei de prăjit ori pentru copt

Cum se prepară:

Dacă nu ai cumpărat carnea deja tocată începe prin a o mărunți pe cea întreagă. Între timp pune la înmuiat două felii de pâine fără coajă, apoi stoarce-le ușor. Zdrobește usturoiul și pregătește verdețurile tocate. Peste carnea tocată se adaugă un ou întreg, ceapa și usturoiul, apoi miezul de pâine. Se pune sarea, apoi piperul și se frământă foarte bine. Se lasă amestecul la rece pentru 10 minute. Dacă ai ales carne slabă poți pune în compoziția două linguri de ulei, potrivit impact.ro.

Pentru a face chiftelele de aceeași dimensiune folosește o lingură. Le modelezi ușor în palmele umezite și se aplatizează, așezându-le pe o farfurie. Dacă le vei prăji în baie de ulei trebuie date prin făină sau pesmet. Dacă alegi să le pregătești la cuptor poți să le tăvălești prin făină sau pesmet pentru a se rumeni mai bine.

Uleiul din tigaie trebuie foarte bine încins atunci când pui chiftelele. Focul se dă la maximum în primele secunde și apoi se reduce la mediu. Chiftelele se prăjesc pentru câteva minute pe prima o singură parte,  apoi se întorc până se rumenesc. Când sunt gata se scot pe un șervețel de hârtie.

Pentru cuptor se preîncălzește la 200 de grade și se lasă pentru 25-35 de minute până când se rumenesc ușor.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce a fost dată afară Andreea Bănică de la Casa Mița Biciclista,, din București. Nota a fost 1.200 de lei
8.2 40 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *