Trucuri pentru cele mai bune chiftele. Ce să adaugi în compoziție pentru a ieși fragede și pufoase de fiecare dată

Din ce carne se fac cele mai bune chiftele

Scris de: Daoud Andra

29 Jan. 2024

Trucuri pentru cele mai bune chiftele. Ce să adaugi în compoziție pentru a ieși fragede și pufoase de fiecare dată

Chiftelele sunt unele dintre cele mai apreciate feluri de mâncare. Sunt ușor de făcut, sunt atât pe placul celor mari, cât și al celor mici și pot fi o mâncare versatilă, în funcție de cum le prepari. Iată câteva trucuri pentru cele mai bune chiftele, astfel încât să fie delicioase de fiecare dată!

Care este cea mai bună carne pentru chiftele

Indiferent că faci chiftele prăjite sau la cuptor, totul pornește de la carnea tocată. Acesta este ingredientul principal din acest preparat, iar pentru un rezultat delicios, trebuie să ții cont de un anumit aspect. Poți face chiftele din carne de pasăre, de porc, de vită sau amestec. Condiția este să aibă un procent suficient de mare de grăsime.

Pentru chiftele, alege o carne tocată fin, cu 15-20% grăsime. În acest fel, chiftelele vor ieși fragede și suculente și nu se vor usca, indiferent cum alegi să le gătești. Poți folosi un mix de carne de vită și de porc, cu condiția să aibă minimum 15% grăsime.

Citește și: Cu ce să amesteci carnea tocată pentru chiftele. Secretul care te va cuceri din prima, ies mult mai pufoase și gustoase așa

Trucuri pentru cele mai bune chiftele

După alegerea cărnii, pasul următor este prepararea compoziției. Pentru a face chiftele, nu ai nevoie doar de carne tocată, ci și de un agent care să lege compoziția și ingrediente care să dea aromă preparatului.

Folosește condimente din belșug

Pe lângă sare și piper, adaugă în compoziție și alte condimente care îți plac. Poți folosi usturoi granulat, boia afumată, chimion, ierburi uscate sau orice alte condimente ai la îndemână, pentru a da savoare cărnii de chiftele.

Adaugă un ou în compoziție

Oul are rolul de a lega compoziția de chiftele și se folosește atât la cele făcute din carne, cât și la cele de legume. Dacă faci o cantitate mai mare de chiftele, poți adăuga două ouă.

Citește și: Cu ce se leagă chiftelele de post. Trucul de aur al gospodinelor ca să rămână întregi și gustoase

Folosește amidon

Un alt ingredient care face compoziția să fie legată și omogenă și chiftelele să fie fragede și pufoase este amidonul. Poți folosi un cartof dat pe răzătoare, o felie de pâine înmuiată în apă sau în lapte, 2 linguri de făină sau de pesmet sau chiar amidon de porumb, efectul este același.

Lasă compoziția să stea la rece

Înainte de a forma și prăji sau coace chiftelele, lasă compoziția să stea la frigider pentru cel puțin o jumătate de oră. În acest fel, toate aromele se vor combina, iar preparatul final va avea un gust mai bun.

Adaugă parmezan în compoziție

Un ingredient-cheie pentru gustul chiftelelor este parmezanul. Pune o lingură de parmezan ras, pecorino sau grana padano și vei vedea că va schimba complet gustul preparatului.

Citește și: Ingredientul de aur care schimbă radical gustul chiftelelor. Ce să adaugi în carne înainte de a le prăji. Vor ieși senzaționale

Gătește chiftelele la foc mediu

Dacă prăjești chiftelele în ulei, ține cont că acestea au nevoie să fie gătite la foc mediu spre mare, la fel ca șnițelele. Dacă focul este mic, chiftelele se vor îmbiba cu ulei și nu vor fi bune. Lasă-le pe foc doar cât să se rumenească pe ambele părți, apoi scoate-le pe hârtie de bucătărie.

Fă-le un sos

Dacă ai făcut o cantitate mai mare de chiftele și nu le consumi pe toate la o singură masă, acestea se vor răci și își vor pierde din savoare. Pentru a le reîncălzi, fă un sos de roșii cu ceapă, usturoi și busuioc. Adaugă chiftelele în el și fierbe-le împreună cu sosul încă 5 minute. La final, poți presăra mozzarella dată pe răzătoare și poți pune vasul la cuptor pentru alte câteva minute. Chiftelele cu sos se vor gratina și ai un preparat nou și delicios.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *