Ingredientul pe care să-l pui în oală când încălzești piureul. Așa nu se va mai lipi

Trucuri foarte utile pentru a obține un piure cremos și gustos
Ingredientul pe care să-l pui în oală când încălzești piureul. Așa nu se va mai lipi

Piureul reprezintă o garnitură des folosită cu mai multe tipuri de preparate. Așadar, dacă ți-a rămas puțin de la cină, poți să îl așezi pe o farfurie cu altceva și a doua zi. Dar ce faci să nu se lipească atunci când îl încălzești? Îți spunem mai jos care este ingredientul pe care să-l pui în oală când încălzești piureul.

Ingredientul pe care să-l pui în oală când încălzești piureul

Dacă ți-a rămas piure de la cină și vrei să mănânci din el și a doua zi, trebuie să știi că îl poți încălzi fără să se lipească de oală. Specialiștii în bucătărie recomandă să adaugi smântână încălzită sau unt în oala cu piure în timp ce îl pui la încălzit. O altă variantă ar fi să încălzești piureul la bain marie pentru a te asigura că nu se lipește de fundul oalei.

Ce greșeli poți face atunci când pregătești piure

Fierbi cartofii prea mult. Atunci când sunt fierți pentru prea mult timp, cartofii devin făinoși, iar piureul nu va mai fi deloc cremos.

Folosești mixerul atunci când vrei să pasezi cartofii. Aceștia conțin amidon și nu trebuie amestecați excesiv deoarece se îngroașă și capătă o consistență lipicioasă.

Amesteci prea repede cartofii. E bine ca atunci când pregătești piure să incorporezi smântâna, untul sau laptele cât mai încet până obții piureul dorit. Doar așa te vei bucura de un piure perfect.

Pui prea mult lapte. Dacă folosești prea mult lapte nu vei mai obține un piure, ci o supă cremă de cartofi.

Nu pui suficient unt. Raportul cartof – unt trebuie să fie de 2 la 1. Pentru fiecare 450 de grame de cartofi se adaugă 225 de grame de unt.

Nu adaugi suficientă sare. Sarea este extrem de importantă în orice mâncare și trebuie neapărat o cantitate potrivită.

Cartofii pot fi nepotriviți. Pentru un piure cremos de folosesc cartofi albi, nu cei cu coaja roșie.

De ce nu e bine să pregătim cartofi la cuptorul cu microunde

Chiar dacă gătitul cartofilor la cuptorul cu microunde este foarte confortabil și rapid, aceștia nu ies la fel de buni. Este recomandată rețeta clasică pentru fierbere a cartofilor. Se curăță cartofii și se pun la fiert cu apă rece. Trebuie să fi acoperiți de apă foarte puțin. Se adaugă și sarea. Pentru a ne da seama dacă sunt fierți trebuie să vedem dacă intră furculița în ei și se rup ușor. Se oprește focul și se strecoară cartofii și presează foarte bine.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Bălan nu mai crede în certificatul de căsătorie
7.3 12 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *