Rețeta de piure care te va cuceri. Pune acest ingredient și gustul său va fi unul senzațional. Numai așa îl vei prepara

Adaugă acest ingredient la piure, pentru un gust deosebit

Scris de: Daoud Andra

24 Nov. 2022

Rețeta de piure care te va cuceri. Pune acest ingredient și gustul său va fi unul senzațional. Numai așa îl vei prepara

Piureul de cartofi este unul dintre cele mai populare și simple preparate culinare. Îl poți scoate însă din anonimat cu ajutorul unui ingredient banal, care îi poate da o savoare aparte. Rețeta de piure pe care oricine ar trebui să o încerce se bazează pe un truc pe care bucătarii consacrați îl aplică adesea.

Rețeta de piure cu care îi vei impresiona pe cei dragi

Deși este una dintre cele mai banale și mai la îndemână garnituri, piureul de cartofi poate fi scos din anonimat cu ajutorul unui ingredient-cheie. Banalul preparat pe care orice gospodină știe să îl facă poate fi dus la rang de artă și poate avea un gust demn de restaurantele cu pretenții, grație unui aliment pe care îl poți adăuga atunci când îl prepari.

Piureul este, la bază, una dintre cele mai simple și ieftine garnituri. Se face din ingrediente puține și la îndemână și este gata rapid. Ai nevoie doar de cartofi, apă, sare, unt și lapte. Pentru un gust desăvârșit însă, bucătarii francezi recomandă să adaugi pe listă încă un ingredient: brânza. Alege un tip de brânză aromată, maturată, iar piureul va avea o savoare aparte.

Citește și: Secretul celui mai cremos și pufos piure de cartofi. Nu ai nevoie de lapte sau unt

Poți opta pentru o brânză tare, precum parmezan sau pecorino, care se dă pe răzătoare, sau poți alege o brânză cremoasă, de tip gorgonzola, brie sau roquefort.

Reteta de piure care te va cuceri
Brânza este ingredientul-cheie din piure

Cum se prepară piureul cu brânză

Ingrediente:

  • 5-6 cartofi medii
  • 1 cană lapte integral
  • 50 g unt
  • 100 g brânză la alegere
  • sare

Curăță cartofii, spală-i, taie-i și pune-i la fiert în apă cu sare. Separat, încălzește laptele până la punctul de fierbere. Este important ca laptele să nu fie rece atunci când îl adaugi peste cartofi. Când aceștia au fiert, scurge apa și pasează-i. Nu folosi mixerul sau blenderul, ci o ustensilă manuală. Adaugă peste cartofii pasați untul și laptele fierbinte și omogenizează totul.

Pune apoi brânza mărunțită și amestecă foarte bine, până când aceasta se integrează în piure. Mai adaugă sare, dacă mai este nevoie. Opțional, poți pune peste piure piper proaspăt măcinat și 2 lingurițe de ulei de trufe, atunci când îl serveți, pentru o aromă deosebită.

Citește și: Cât unt se pune la piure, de fapt. Așa va ieși pufos și aerat, trucul secret al gospodinelor iscusite

De ce să nu folosești mixerul atunci când faci piure

Cartofii au un conținut ridicat de amidon, iar acesta poate influența consistența preparatului final, în funcție de cum pregătești piureul. Dacă folosești mixer sau blender, vei activa amidonul, iar piureul va avea o consistență elastică și gumată, nu una cremoasă, așa cum este de dorit.

Pentru a obține un piure cremos și delicios trebuie să ții cont și de tipul cartofilor pe care îi folosești. Ideali sunt cartofii roșii, pentru că nu devin apoși atunci când sunt fierți. Încearcă să eviți cartofii albi și nu prepara niciodată piure din cartofi noi. Dacă totuși nu ai cartofi roșii la îndemână, ci doar albi, fierbe-i întregi, în coajă, pentru a nu absorbi prea multă apă. După ce au fiert, îi poți curăța și pasa.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Tonciu își dorește cu ardoare să revină în televiziune
9.8 16 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *