Ingredientul pe care să nu-l adaugi niciodată în ciorba de perișoare. Îi strică tot gustul

Rețeta pentru o ciorbă de perișoare gustoasă
Ingredientul pe care să nu-l adaugi niciodată în ciorba de perișoare. Îi strică tot gustul

Ciorba de perișoare reprezintă un fel de mâncare preferat de foarte mulți oameni. Dulce sau acrișoară, cu multe legume, carne tocată, este numai bună pentru prânz sau chiar cină. Dar cum se prepară și care sunt micile trucuri pentru un gust deosebit? Îți spunem noi mai jos!

Rețetă de ciorbă de perișoare. Cum se prepară

Bunica Gherghina, cunoscută pe TikTok de către mii de oameni a postat rețeta sa de perișoare. Aceasta vorbește despre un ingredient care nu trebuie adăugat sub nicio formă în acest tip de ciorbă deoarece îi va strica gustul.

Ingredientele necesare: 500 de grame de carne tocată, morcov, ceapă, păstârnac, ardei, roșii, ouă, o lingură de orez, pătrunjel și borș 500 de ml.

Cum se prepară ciorba de perișoare potrivit rețetei bunicii Gherghina

Mai întâi a tocat toate legumele. „În această cratiță am pus 1.5 l apă. Acum punem zarzavatul pe foc și pregătim între timp carnea pentru perișoare”, spune ea.

Ulterior a pus carnea într-un castron peste care a adăugat puțină sare.

“Am pus cele două ouă şi acum amestecăm carnea cu ingredientele. Ia să vedeți, mamaie ce ciorbă bună iese! Nemaipomenită! După ce s-a fiert zarzavatul punem 500 ml de borş. Apoi punem roșiile tocate (aproximativ 6 bucăți). Adăugați o lingură de orez. Nu se pune fidea! Doar orez se pune la ciorba de perișoare. Să vă intre bine în cap, aşa se pune la ciorba asta! Acum urmează parte acea mai importantă, adăugăm perișoarele în ciorbă.” a mai explicat bunica Gherghina.

După ce au fost puse perișoarele la fiert se mai lasă pe foc pentru încă o oră. La final se toacă mărunt pătrunjelul și se adaugă în ciorbă.

Așadar, ingredientul care nu se adaugă este fideaua. Potrivit bunicii Gherghina aceasta nu are ce căuta în ciorba de perișoare!

Citește și – Când se pun perișoarele în ciorbă, de fapt. Secretul gospodinelor pentru o ciorbă gustoasă

Cum să faci pentru ca perișoarele să fie moi și fragede

Există câteva mici trucuri pe care le poți folosi pentru ca perișoarele să iasă moi și fragede. În primul rând toate ingredientele trebuie să fie proaspete, mai ales carnea și oul. Este de evitat carnea cu multă grăsime deoarece perișoarele s-au putea destrăma pe parcursul fierberii. Orezul trebuie spălat foarte bine și lăsat la umflat pentru câteva minute. Carnea și orezul trebuie amestecate foarte bine deoarece doar așa vor ieși pufoase. Este bine să fie făcute cât mai mici deoarece în timpul fierberii orezul se va umfla și automat și perișoarele se vor mări.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Victoria Răileanu a ales nume pentru fiica ei încă din primele zile de sarcină
5.2 9 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *