Ingredientul prin care trebuie să dai chiftelele înainte de a le pune în tigaie. Așa ies aurii și pufoase

Metoda folosită de gospodinele iscusite.
Ingredientul prin care trebuie să dai chiftelele înainte de a le pune în tigaie. Așa ies aurii și pufoase

Dacă ai în plan să gătești chiftele, indiferent de rețeta pe care o alegi, ia în calcul această metodă simplă și gustoasă de a le prepara. Iată ce ingredient trebuie să folosești înainte de a le pune în tigaie, pentru ca delicioasele tale chiftele să iasă aurii și cu o textură pufoasă.

Ingredientul prin care trebuie să dai chiftelele înainte de a le pune în tigaie

Chiftelele sunt un preparat delicios, versatil și ușor de gătit. Ele pot fi integrate în diferite rețete, însă adesea sunt preferate a fi consumate cu sos sau ca atare.

Dacă vrei să gătești chiftele extrem de delicioase, apetisante și cu o textură specială, tot ce trebuie să faci este ca înainte să le pui în tigaie să le treci prin făină, ou bătut și apoi prin pesmet. Ulterior, chiftelele trebuie prăjite în ulei bine încins. Încearcă această metodă simplă și vei fi uimit de rezultat.

Citește și: Ce trebuie să pui neapărat în chiftele pentru a ieși suculente. Trucul care le dă un plus de savoare

Cele mai delicioase chiftele. Rețeta cu care îi vei uimi pe toți

Ingrediente

  • 500 g carne tocată (de vită, porc sau amestec)
  • 2 felii de pâine albă (preferabil proaspătă)
  • 1/2 cană de lapte
  • 1 ceapă mică, tocată fin
  • 2 căței de usturoi, mărunțiți
  • 1 ou mare
  • 2 linguri de pesmet (pentru a ajuta la legarea compoziției)
  • 1 lingură de pătrunjel proaspăt, tocat
  • Sare și piper după gust
  • Ulei pentru prăjit

Citește și: Acestea sunt cele mai gustoase chiftele cu sos. Rețeta care te cucerește imediat. Ies delicioase

Mod de preparare

Pune lapte și pâine într-un bol și las-o să se înmoiae timp de aproximativ 5 minute. Într-un castron mai mare, adaugă carnea tocată, ceapa tocată, usturoiul mărunțit, oul, pesmetul și pătrunjelul tocat. Amestecă bine ingredientele pentru a le combina într-o compoziție omogenă.

Stoarce bine pâinea astfel încât să elimini excesul de lapte și apoi adaugă feliile în compoziția din castron. Amestecă bine până când toate ingredientele sunt bine încorporate și obții o pastă omogenă.

Acoperă bolul cu folie de plastic și lasă compoziția să se odihnească în frigider timp de aproximativ 30 de minute. Această etapă ajută aromele să se combine și să se intensifice.

Se încinge uleiul îtr-o tigaie adâncă sau cratiță la foc mediu. Formează chiftele rotunde sau ovale, de mărimea dorită, și așază-le în tigaie încinsă. Prăjește-le pe toate părțile până când devin aurii și se rumenesc frumos.

După ce s-au prăjit, scoate chiftelele din tigaie și așează-le pe o farfurie tapetată cu șaervețel pentru a absorbi excesul de ulei.

Servește chiftelele calde alături de garniturile preferate sau un sos delicios.

Poftă bună!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
8.2 22 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *