Șnițelul este o gustare cunoscută în întreaga lume, însă mulți dintre noi îl preparăm diferit față de cum spune rețeta sa originală. Șnițelul clasic, care este denumit Wiener Schnitzel și își are originile in Austria, conține doar carne de vițel și pesmet. Din cauza faptului că șnițelul este consumat în aproape toate zonele lumii, pentru prepararea lui există mai multe rețete, cu diverse ingrediente, în funcție de gusturile fiecăruia. Astfel, fiecare gospodină are trucurile ei, dar unul dintre secretele cele mai bune când vine vorba de mâncare este ingredientul secret pentru șnițele. Ceea ce multă lume nu știe este că acest ingredient secret este de fapt un condiment universal – muștarul.
Șnițel aromat și crocant cu un ingredient banal
Nu toți bucătarii știu acest truc, dar adăugarea muștarului în amestecul de ouă pentru șnițele poate să îmbunătățească gustul și textura acestora, astfel obținându-se niște preparate delicioase. Acest truc este, de asemenea, ușor de realizat și doar o linguriță de muștar poate face o mare diferență în amestecul de ouă. Aroma muștarului se potrivește foarte bine cu carnea de vită, porc sau pui.
Adăugarea muștarului în amestecul de ouă pentru șnițele oferă și alte avantaje, iar unul dintre acestea este faptul că muștarul vine cu o consistență mai groasă și cremoasă, ceea ce ajută la menținerea amestecului de ouă în jurul cărnii atunci când șnițelele sunt prăjite. În rândurile următoare îți arătăm cum să încorporezi muștarul în amestecul pentru șnițel:
Șnițel de porc în stil vienez
- 4-8 cotlete de porc (100g fiecare), tăiate subțire
- 100 grame făină
- 3 ouă, bătute
- 2 linguri de apă
- 1 lingură muștar
- 200 grame pesmet
- 2 lingurițe de semințe de chimen măcinate și prăjite
- 1 linguriță sare de mare
- ulei pentru prăjit
Cum se prepară:
- Puneți făina într-un bol sau o farfurie puțin adâncă. Într-un alt bol, amestecați ouăle, apa și muștarul. Într-un al treilea castron, amestecați pesmetul, semințele de chimen și sarea.
- Treceți fiecare cotlet de porc, pe rând, prin făină. Se elimină excesul de făină și se trece carnea prin amestecul de ouă. Transferați carnea în amestecul de pesmet, amestecând bine pentru a se acoperi uniform. Se dă deoparte și se repetă operațiunea cu restul cotletelor.
- Încingeți uleiul în tigaie, apoi adăugați șnițelele la prăjit.
- După ce s-au rumenit pe ambele părți, scoateți șnițelele, pe care le serviți calde, alături de o garnitură, sau reci, în funcție de preferințe.
Vezi și Cât rezistă șnițelele în frigider, de fapt. După câte ore nu mai sunt bune de mâncat, mulți greșesc