Ioana Ginghină, emoții uriașe pentru fiica ei. De ce se teme că nu va reuși să intre la „Nicolae Tonitza”. „Vine nota, concurenți mulți înaintea ei, vai ce ne facem” VIDEO EXCLUSIV

Ce a dezvăluit celebra actriță

Ioana Ginghină a fost genul acela de părinte care și-a dorit mai mult să aibă o relație apropiată de fiica ei, decât să fie o mamă care să-și streseze copilul impunându-i tot felul de reguli și să pună presiune asupra ei atunci când vine vorba de note. Actrița a mers pe metoda de parenting din aceste timpuri, lucru pe care acum însă îl regretă. Ioana Ginghină a mărturisit în exclusivitate pentru EGO.ro că, abia acum, în pragul examenului de admitere la liceu, a conștientizat că și notele sunt extrem de importante.

Fiica Ioanei Ginghină, emoții mari înaintea examenului de Capacitate

Asemenea multor părinți care au copii în clasele terminale, Ioana Ginghină stă cu mari emoții pentru că nu știe când se va da examenul de Capacitate, dar mai ales când o poate înscrie la liceu pe fiica ei, Ruxi.

„Așa ar fi frumos, să o dăm. Am înțeles că s-au înțeles. A fost foarte urât ce s-a întâmplat la unele licee, cu clasa a 12-a, pentru că acei copii au terminat săptămâna trecută și nu au avut final de școală. Adică a fost urât. La noi, doamna dirigintă a fost drăguță și le-a făcut finalul. Le-a făcut tricouri semnate, a fost chiar drăguț”, ne-a povestit actrița în contextul grevei din învățământ, completând că încearcă să fie la curent cu fiecare mișcare a profesorilor. „Chiar am întrebat și se pare că profesorii sunt pregătiți să încheie, adică au notele în caietele lor. Este doar o chestiune de timp. Cum se spune că gata, se trec și notele”.

„Sora mea este profesoară, tatăl meu este fost profesor”

Pe de-o parte Ioana Ginghină înțelege nemulțumirea profesorilor, mai ales că are în familie angajați în învățământ, însă nu poate să înțeleagă perioada pe care aceștia au ales-o ca să intre în grevă.

„În broșura „adolescentului vesel”, habar nu am, se numește cumva, broșura aia de admitere, ultima zi în care trebuie să faci, după ce depui dosarul, este 20-25 iulie. Eu pe 25 iulie trebuie să plec din București. Adică am vacanța antamată. Deci și asta este o problemă. N-am mai spus și de asta că și așa m-am certat cu toți profesorii de pe social media, dar na, nu mai contează”, ne-a mai povestit fosta soție a lui Alexandru Papadopol, care acuză profesorii care și-au abandonat elevii din ultimii ani.

Citește și De la ce apar neînțelegerile între Ioana Ginghină și fiica ei: „Mi le strică”. Ce face Ruxi spre disperarea actriței VIDEO EXCLUSIV

„Știi ce nu înțelege foarte multă lume? Este că acești copii și-au pus banchetul pe 23, adică sunt niște chestii, nu că vai nu mai e examenul. Sunt niște chestii pe care și le-au programat și pe mine asta mă deranjează. Eu nu zic. Deci sora mea este profesoară, tatăl meu este fost profesor, eu am trăit printre profesori, nu se pune problema că salariile nu sunt mici, sunt mici, dar ideea este că dacă tu ai ține la copiii ăștia, mai ales la cei de final, nu ai putea să-i abandonezi așa că ai salariu mic. Aveai salariu mic și acum un an”.

„Fiica mea nu știe matematică din cauza online-ului”

Mai mult decât atât, actrița este de părere că nu s-a ținut nici cel mai mic cont, cel puțin atunci când a venit vorba de elevii de clasa a 8-a și a 12-a, de faptul că aceștia au făcut doi ani de zile home schooling și că mulți dintre ei nu au avut același randament.

„Nu mai zic că sunt copiii care au făcut doi ani de online și hai să fim serioși. Fiica mea nu știe matematică din cauza online-ului că n-a prins-o din start, din clasa 0-4, după aceea a venit online-ul doi ani, iar apoi dăi cu meditații. Adică asta este chestia. Să nu fim ipocriți atât îmi doresc. Să nu fim ipocriți și să îi trecem. După aceea nu au decât să ne țină în grevă. Din septembrie până în decembrie. Eu nu mă supăr, abia prelungim vacanțe”, ne-a mai povestit actrița, în contextul în care greva profesorilor îi afectează și ei cariera de actriță. „Eu joc la teatrul „Ion Creangă” la copii, deci nu o să vină nici ei la teatru, deci cumva se intră și acolo într-o vacanță. Și nu mă supăr. Bine, copiii tot or să sufere, dar na”.

„Să vină ăia acum, de m-au învățat pe mine că nu contează nota, să vorbească cu copilul”

Oricât de mult susține că este detașată și încearcă să nu pună presiune pe fiica ei, Ioana Ginghină este preocupată de viitorul Ruxandrei, mai ales că adolescenta se află la primul examen important din viața ei.

„Nu sunt foarte stresată. Eu m-am detașat de mult, de tot, pentru că eu i-am zis, chiar și ieri în mașină, că este mare, cred că i-am dat ce era necesar și cred că de acum poate să-și ia deciziile singură, drept care să nu mă bage în chestia aceasta. Sunt aici când are nevoie de mine, dar mai mult nu pot să fac, pentru că, într-adevăr, acest examen este prima reușită sau primul eșec în viața adevărată. Al ei, eu nu am cum să o ajut”, ne mai povestit actrița, care, în al 12-lea ceas recunoaște că poate metoda ei de creștere a copilului nu a fost printre cele mai bune.

Citește și Motivul pentru care Ioana Ginghină a refuzat să participe la Ferma sau Asia Express: “Îmi e foarte greu” VIDEO EXCLUSIV

„Toată această perioadă, de parenting, am fost învățată de ăia tari și mari că să nu punem copiii în competiții, Doamne ferește. Se îmbolnăvește copilul, să nu facem cum au făcut cu noi. Bine. Nu l-am pus în competiție. Și când venea cu o notă mai mică ziceam că lasă nu este nimic. Bine, când a tot venit cu nota 4, am avut o discuție, am trecut și peste asta. Dar acum examen la „Tonitza”, dă copilul, vine nota, concurenți mulți înaintea ei, vai ce ne facem. Așa că să vină ăia acum, de m-au învățat pe mine că nu contează nota, să vorbească cu copilul. Că mi-a zis copilul că parcă nu conta, dar n-am ce să-i răspund, n-am pe cine să sun. Uite că vine vremea când contează. Asta este, nu am ce să fac”.

Mai în glumă, mai în serios, actrița trage un semnal de alarmă și atenționează părinții care au mers pe același model de parenting ca al ei, că nu trebuie să pună copiii în competiție atunci când vine vorba de școală, că vor avea parte de repercusiuni.

„A fost foarte funny toată chestia. Le-am zi și părinților de pe social media, că îi rog să nu fie descoperiți, să le zică măcar cu o săptămână înainte că este importantă nota. Unii părinți mi-au răspuns că pun eu presiune pe ea. Deloc așa. Vorbim de liceul „Nicolae Tonitza”, un liceu foarte slab din punct de vedere al școlii, e pe desen. Nu pun nicio presiune. Mi-aș dori să intre în altă parte, dar ea își dorește să intre la „Tonitza”. Dar uite că contează”, a completat Ioana Ginghină pentru EGO.ro.

Video: Mihai Robu

Urmăriți EGO.ro și pe
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *