Ipostaza în care nimeni nu și-l imaginează pe fotograful de fashion Tibi Clenci. „Lumea zice că „ăsta e internațional, nu are el din astea” EXCLUSIV

Tibi Clenci este unul dintre cei mai renumiți fotografi români, fiind recunoscut la nivel internațional

Tibi Clenci este unul dintre cei mai renumiți fotografi români, fiind recunoscut la nivel internațional, iar fotografiile lui apar în cele mai importante publicații din lume. Cu toate acestea, juratul de la „Bravo, ai stil!” nu s-a dezrădăcinat și nu a uitat de copilăria lui de la Pitești, orașul natal, și modul de viață de atunci. Tibi a mărturisit în exclusivitate pentru EGO.ro că atunci când nu este în mijlocul unui pictorial sau pe micul ecran, îi place să se ocupe de grădinărit și culmea, se pricepe la fel de bine ca la fotografiile de fashion.

Ce activități are Tibi Clenci în timpul liber

Atunci când auzim numele lui Tibi Clenci primul gând ne duce la pictorialele de fashion și fotografiile cu femei superbe, însă juratul de la „Bravo, ai stil!” reușește să ne surprindă și demonstrează că este omul contrastelor. După aproape 6 luni, timp în care nu l-am mai văzut în nicio producție pe micul ecran, Tibi  și-a făcut apariția la un eveniment organizat de Radio Impuls. Vizibil bronzat și cu o atitudine pozitivă, Tibi ne-a mărturisit că asta nu se datorează multitudinilor de vacanțe pe care le-a avut în această pauză dintre filmări, ci activităților pe care le are.

„E clar că mergem la mare, e clar că mergem la bustul gol la mare și la munte, dar când tai iarba în bustul gol, când grădinărești, în cazul meu alături de fiul meu, Tudor, de acolo vine tot bronzul. Îl avem din martie. Deci e bronz de curte. Îmi place să mă ocup de curte. Când sunt acasă eu sunt cel care grădinărește”, ne-a declarat Tibi, care mărturisește că are acasă o adevărată oază, în care se îmbină atât flori deosebite, cât și grădină de legume și o livadă cu pomi fructiferi.

„Când călătorești și te duci și vezi Versailles, vezi grădinile de la Versailles și toate țările vestice și nu numai, te fac să te întorci acasă și să vrei să faci câte un colțișor de pe acolo. La noi e și Japonia și Franța. Am 150 de tuia tăiate așa cum trebuie, perfect drepte. Am gard viu. Am vreo 16 pomi fructiferi: piersici, meri caiși, cireși. Mai avem și o grădină mică cu legume. Adina (nr. soția lui) tot își dorește să facă roditoare dar nu funcționează pentru că e prea multă umbră, sunt prea mulți copaci în jur”, ne-a mai povestit Tibi.

„Dacă mă reprofilez pot să fiu un mare vânzător de legume”

Ceea ce nu știe foarte multă lume este că Tibi nu doar că se îngrijește de această grădină, dar valorifică fiecare recoltă în parte.

„Lumea zice că „ăsta e internațional, nu are el din astea”. Ei bine, avem. Facem și zacuscă. O facem bine de tot în toamnă, dar da facem compot, facem de toate. Cu atât mai mult cu cât mai luăm fructe și din Dobrogea. Am făcut grădina tocmai cu scopul de a fi aproape și să ne simțim ca acasă, ca în livada bunicilor. Cu atât mai mult cu cât, în București, se cam pierde ideea asta, nu mai ai bunici la țară. Eu locuind în afara Bucureștiului am zis să am un colț de Rai. Cum adică mărul îmi face fructe și eu le las să cadă pe jos? Sau doar mănânc și cu restul ce fac? Normal că le transform în gemuri, în dulceață. Ne gospodărim. Pe cât de internaționali suntem, am învățat să internaționalizăm și lucrurile noastre din grădină”, ne-a mai povestit amuzat Tibi.

De altfel, nu ține doar pentru el și familia lui tot ce produce în propria gospodărie, ci împarte cu prietenii. De cele mai multe ori acești prieteni sunt colaboratori din alte țări, oameni cu care a lucrat de-a lungul timpului și cu care a legat relații de prietenie.

„Când mă duc undeva iau țuica pe care o fac la tata la țară, sau duc un compot, sau o zacuscă pe care japonezii nu o știu și sunt uimiți. Japonezii nu știu nici de țuica noastră și sunt fascinați. Când gustă pentru prima dată îmi spun că este wow și că mai vreau, iar de fiecare dată revin cu încă doi-trei litri de țuică pentru ei, deși nu ai voie să zbori cu alcool”, ne-a mai declarat amuzat fotograful, mărturisind că dacă ar fi să retragă din viața de artist, cu siguranță s-ar orienta către agricultură. „Dacă mă reprofilez și nu voi mai fi fashion photographer, pot să fiu un mare vânzător de legume sau de orice altceva pentru că ce aleg să fac, fac cu dragoste”.

„Fotograful nu își fotografiază familia așa cum s-ar crede”

Dacă cumva s-ar reprofila în acest domeniu, Tibi ne-a mărturisit că în niciun caz nu s-ar rezuma doar la promovarea de produs, ci exclusiv la producerea în sine. Pentru el nu există și nu va exista niciodată ideea de a fotografia altceva decât reprezentantele sexului frumos.

„Pe mine mă inspiră femeia, voi sunteți sursa inspirației mele și n-aș putea să trec vreodată de la fotografia pe care o fac cu femeile, la fotografie de produs. Nu îmi place. Femeile sunt sursă de inspirație și am să spun cât trăiesc și sper să trăiesc mult. Și în ultima zi a vieții mele, la 150 de ani, o să spun că femeia este sursa mea de inspirație”, ne-a mai spus celebrul fotograf. Cu toate acestea, Tibi nu fotografiază orice femeie, ba chiar nici soția lui nu are parte prea des de ședințe foto. Artistul recunoaște că nu este fotograful găștii atunci când merg prin vacanțe și că rareori ia telefonul mobil să tragă câteva cadre.

„Toți prietenii mei sunt cei vechi, pe care îi am de 20 și ceva de ani, de când m-am mutat în București, undeva prin 1994, și ei știu că eu ating camera de luat vederi doar când în momentul când merg la un shooting. Altfel nu simți că sunt fotograf. Din nefecire ăsta este adevărul. Îi mai fac soției mele din când în când cu telefonul. Dacă cumva Adina suferă, suferă pe aspectul ăsta că nu îi fac multe poze în vacanțe. Știi cum e, croitorul nu are pantaloni, iar fotograful nu-și fotografiază familia așa cum s-ar crede”, a mai povestit juratul emisiunii „Bravo, ai stil!”.

Tibi Clenci
Tibi Clenci

Totuși, soția lui Tibi nu este deloc deranjată de acest aspect, cu atât mai mult cu cât fiul lor, Tudor s-a jucat cu aparatul de fotografiat încă din primii ani de viață, astfel că în momentul de față este deja expert.

„În momentul de față cred că toți copiii îmi moștenesc mie pasiunea pentru că ei sunt născuți în era asta a aparatului foto și nu numai. Cumva lumea este plină de fotografi. Tudor va urma să demonstreze ce își va alege, dar în momentul de față se descurcă. Dă direcție foarte clară, spune ce să faci și asta este diferența între mine și poate alți fotografi, pentru că eu folosesc foarte mult regia, dau foarte clar direcția pe care eu vreau să merg, scenariul. Cred că mă moștenește. La frumusețe seamănă cu Adina. Trebuie să ne semene cumva, eu sunt taică-su, nu are cum să-nu îmi semene. Îmi seamănă și la fotografie”, a mai declarat Tibi pentru EGO.ro.

Video: Daniel Bălan

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Erika Isac, detalii despre noul iubit “Este un bărbat extraordinar!”
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
Nu-ți ies șnițelele fragede și pufoase? Ai nevoie de acest ingredient secret care face toată...
BOMBA BOMBELOR! Laura e iubita celui mai în vogă fotbalist de la Real Madrid! Ar...
ȘOC! 5 vedete din România care au devenit mame după 40 de ani. Nu te...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol!...
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat /...
Clipe de coșmar trăite de Ramona Olaru în Egipt! Și-a pierdut pașaportul și a fost...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Te CRUCEȘTI! Vedetele din România care au fost ÎNȘELATE de parteneri!
Horoscop 25 Aprilie 2024. Gemenii vor avea succes din punct de vedere financiar, iar Racii...
Horoscop Zilnic Joi 25 Aprilie 2024. Vibrația astrologică a zilei se descrie ca fiind una...
Verifică dacă ești pe listă: astăzi, 5 zodii primesc vestea mult așteptată
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl...
SURPRIZĂ în showbiz! Au devenit părinți pentru prima dată și au dezvăluit prima fotografie cu...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *