Ipoteză bombă! Simona Halep e ținta unei răzbunări? Anunțul făcut de avocatul sportivei

Ce spune avocatul Paul Ciucur
Ipoteză bombă! Simona Halep e ținta unei răzbunări? Anunțul făcut de avocatul sportivei

Simona Halep e ținta unei răzbunări? Există două variante care sunt luate în calcul în cazul acuzațiilor de dopaj ce o vizează pe sportiva româncă. Avocatul Simonei Halep a vorbit despre ce urmează să se întâmple.

Simona Halep e ținta unei răzbunări? “Marșarea pe un sabotaj intenționat”

Simona Halep este momentan suspendată deoarece la US Open, la New York, a fost testată pozitiv cu substanța Roxadustat în urma unui control antidoping. Avocații români ai tribunalului independent Sport Resolutions, unde va fi audiată Simona Halep, au dezvăluit că sportiva poate spune că a fost victima unui sabotaj sau că mâncare pe care a consumat-o a fost contaminată. Simona Halep a depășit faza de investigație și are 20 de zile la dispoziție pentru a decide care este următorul pas și pentru a-și alege apărarea, potrivit playtech.ro.

Avocatul Paul Ciucur nu exclude varianta ca Simona Halep să fi fost victima unei răzbunări.

„Marșarea pe un sabotaj intenționat, dar asta presupune, desigur, o persoană care să fie dispusă, disponibilă și care să fi procedat, fără știrea ei, la această contaminare intenționată”, a declarat avocatul Paul Ciucur, pentru TVR 1.

Care sunt cele două variante ale Simonei Halep acum

Simona Halep are acum două variante pentru a merge mai departe: pledează vinovată și riscă să primească o suspendare de până la trei ani sau își menține nevinovăția și pornește un proces.

Avocatul de la Sport Resolutions, Dan Mihai, vorbește despre varianta mâncării contaminate, dând ca exemplu cazul Sara Errani. Acesta a primit o suspendare de doar 10 luni după ce a susținut că și-a preparat paste în vasele folosite de o rudă bolnavă de cancer.

„Este cazul Errani, care este un caz mai recent. Contaminarea s-a întâmplat ca urmare a interacțiunii unor medicamente folosite de bunica ei cu mâncarea pe care sportiva a ingerat-o”, a declarat Dan Mihai.

„Este o șansă destul de redusă ca, prin contaminare în mâncare, alta decât intenționată, să se fi putut regăsi o asemenea cantitate. Singura variantă ar rămâne o contaminare intenționată”, a mai afirmat Paul Ciucur.

Primul contract pierdut de Simona Halep în plin scandal de dopaj

Simona Halep traversează o perioadă foarte dificilă. Așa cum și ea a spus, joacă cel mai greu meci al său, acela de a-și demonstra nevinovăția. Au început însă să apară primele consecințe ale scandalului de dopaj în care este implicată, astfel că sportiva a pierdut primul contract. Dat fiind faptul că momentan Simona Halep este suspendată, a pierdut contractul de la World Tennis League, unde urma să joace la turneul demonstrativ.

7.4 7 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.