Ipoteză șoc! Cum ar fi ajuns substanța interzisă în corpul Simonei Halep: „Dacă le folosești într-o doză mai mare, ar putea apărea la controlul anti-doping”

“Există posibilitate ca, uneori, să folosești anumite substanțe care nu sunt pe listă”
Ipoteză șoc! Cum ar fi ajuns substanța interzisă în corpul Simonei Halep: Dacă le folosești într-o doză mai mare, ar putea apărea la controlul anti-doping”

Cum ar fi ajuns substanța interzisă în corpul Simonei Halep? Fostul preparator fizic al sportivei, angajat acum de David Popovici, Dragoș Luscan vorbește despre ce s-ar fi putut întâmpla.

Cum ar fi ajuns substanța interzisă în corpul Simonei Halep: “Există posibilitate ca, uneori, să folosești anumite substanțe care nu sunt pe listă”

Dragoș Luscan nu exclude varianta ca Simona Halep să fi folosit suplimente care erau produse într-o fabric de medicamente, iar Roxadustatul să fi ajuns accidental în ele. Astfel s-ar explicat de ce a ieșit testul pozitiv.

„Există posibilitate ca, uneori, să folosești anumite substanțe care nu sunt pe listă (n.r. lista produselor interzise), dar, dacă le folosești într-o doză mai mare, ar putea apărea la controlul anti-doping”, a spus Dragoș Luscan, expert în pregătire fizică și fizioterapie, pentru prosport.ro.

Dragoș Luscan lucrează și pentru David Popovici, și pentru echipa de handbal a lui Dinamo

Dragoș Luscan a dezvăluit că părinții lui David Popovici fac o adevărată echipă pentru înotător. Mama lui, Georgeta, a făcut un curs de ofițer control doping, iar tatăl lui, Mihai, este specialist în suplimente nutritive și marketing.

„Lucrează sub atenta supraveghere a unui nutriționist care se ocupă de toate lucrurile acestea. El trebuie să țină în frâu lucrurile astea împreună cu familia, împreună cu noi, astfel încât lucrurile să nu ne scape de sub control”, a declarat el.

După ce criterii va fi judecată Simona Halep

Agenția Națională Anti-Doping transmite că, pentru a stabili dacă Simona Halep se face vinovată de dopaj, vor fi luate în considerare mai multe aspecte. Se va ține cont de experiența Simonei, dacă are sau nu statut de persoană protejată, dacă există condiții medicale speciale, gradul de risc perceput de sportivă și nivelul ei de precauție în legătură cu gradul de risc.

De asemenea, se va ține cont și de atenția pe care Simona Halep a acordat-o produselor pe care le-a consumat în acea perioadă. Dacă a citit sau nu lista de ingrediente, dacă a comparat ingredientele cu lista de produse interzise, dacă a consultat experți cu privire la produsele consumate, etc.

Simona Halep este momentan suspendată până la terminarea anchetei. Au început însă să apară primele consecințe ale scandalului de dopaj în care este implicată, astfel că sportiva a pierdut primul contract. Dat fiind faptul că momentan Simona Halep este suspendată, a pierdut contractul de la World Tennis League, unde urma să joace la turneul demonstrativ.

7.4 17 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.