Iubitul meu ține legătura cu fosta. El îmi spune că sunt doar prieteni, dar eu simt altceva. Nu știu cum să abordez situația

Prieteniile între un bărbat și o femeie pot să existe. Dar nu știu în ce măsură pot rezista între doi „foști”.
Iubitul meu ține legătura cu fosta. El îmi spune că sunt doar prieteni, dar eu simt altceva. Nu știu cum să abordez situația

Nu am fost niciodată o persoană geloasă, dar nici fraieră. Nu am avut ieșiri nejustificate pe această temă, însă de o vreme încoace ne certăm mereu, pentru că iubitul meu ține legătura cu fosta. Nu am avut nimic împotrivă, până când am văzut că se ferește de mine, atunci când comunică cu ea.

Nu sunt o persoană geloasă, dar nu pot accepta această situație

Chiar dacă nu sunt o persoană geloasă, nu pot accepta unele comportamente. El îmi tot spune că sunt doar prieteni, dar bănuielile mele îmi spun altceva. Dacă erau doar prieteni, nu ar avea nimic de ascuns. Eu chiar aș vrea să mă împrietenesc cu ea. Nu m-ar deranja dacă ar invita-o la noi, sau dacă am ieși împreună undeva. Chiar nu aș avea o problemă cu asta. Însă el nu face asta. Se ascunde mereu de mine. Nici când vorbește cu ea la telefon nu stă în aceeași cameră cu mine, merge în bucătărie sau pe balcon și vorbește foarte încet.

Știu că genul de prietenii între bărbați și femei au fost mereu puse sub semnul întrebării, deși pot să existe în realitate. Însă prietenia între doi foști e problemă mai sensibilă. Cred că e nevoie de o maturitate emoțională absolută pentru ca acest tip de relație să reziste. Și nu știu dacă iubitul meu a atins acest nivel de maturitate.

Iubitul meu ține legătura cu fosta

Eu înțeleg multe lucruri. Știu că relația lor a durat opt ani și că a fost o legătură foarte strânsă. Iubitul meu mi-a povestit că ea a pierdut o sarcină în acei ani și că acesta a fost, în cele din urmă, motivul care a dus la despărțirea lor. Eu chiar aveam simpatie pentru ea, auzind toate aceste povești.

Dar mi se pare de foarte mult prost gust să te porți astfel cu actuala ta iubită. Dacă nu era sigur atunci când s-a despărțit de ea, nu ar fi trebuit să intre într-o relație cu mine. Dacă între ei nu s-a consumat tot, ar fi trebuit să mai aștepte să se lămurească întâi cum stau ei doi și abia pe urmă să caute să-și facă o altă relație.

Erau deja despărțiți de un an, atunci când ne-am cunoscut noi. Acum sunt doi ani de când suntem noi doi împreună, însă în ultimul an a exagerat cu întâlnirile cu fosta lui iubită.

Îmi tot spune că ea trece prin momente grele, de când i-a murit mama. Că e deprimată, că nu mai are pe nimeni, că e pe punctul de a-și pierde jobul din cauza depresiei și că nu știe cum să o ajute. Dar niciodată nu ascultă propunerea mea, de a o invita la noi. De a fi prieteni toți trei. Îmi spune doar că sunt prea geloasă. Dar eu cred că nicio femeie nu ar accepta așa ceva, iar el chiar ar trebui să înțeleagă asta.

Vreau să mă întâlnesc cu ea

Acum am un plan. Vreau să o caut eu și să vorbesc cu ea, pentru că văd că el mă ține la distanță de toată această poveste. Vreau să văd ce spune ea despre iubitul meu. Vreau să văd dacă mă poate privi în ochi, atunci când vorbește despre el. Vreau să aflu dacă mai este locul meu în această relație, sau suntem cam „aglomerați”. La urma urmei, sunt femeie. Pot să „simt” unele lucruri. Dacă iubitul meu ține legătura cu fosta, eu vreau să văd ce fel de legătură mai este între ei. Și nu voi putea să-mi dau seama decât privind-o în ochi. Însă cel mai greu mi-e să mă gândesc la umilința pe care aș putea s-o îndur, dacă îmi voi da seama că între ei este mai mult decât o prietenie. Dacă voi descoperi că între ei mai sunt sentimente și că eu sunt în plus. Asta este ceea ce mă face să mă întreb dacă sunt gata să-mi asum acest risc. Mi-ar prinde foarte bine un sfat avizat.

 

Dacă ai și tu o poveste despre care crezi că merită spusă, nu ezita sa ne ajuți să o facem cunoscută comunității Ego.ro. Aici se leagă prietenii sau poți afla răspunsuri pe care alte persoane e posbil să ți le ascundă, din diferite motive. Scrie-ne povestea ta pe redactia@ego.ro, anunță-ne cum vrei să apară și dacă ai nevoie și de opinia unui specialist. Putem cere părerea unui expert și poate așa găsești mai ușor o rezolvare, o alinare sau măcar un gând bun din partea comunității EGO.RO!. De asemnea, la cerere, identitatea persoanei care ne scrie nu va fi făcută publică!

Urmăriți EGO.ro și pe
Horoscop saptamana 6-12 februarie 2023
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.