Izvorul Tămăduirii 2024. Ce e bine să faci în această zi, obiceiul despre care se spune că aduce noroc

Tradiții și obiceiuri de Izvorul Tămăduirii 2024!
Izvorul Tămăduirii 2024. Ce e bine să faci în această zi, obiceiul despre care se spune că aduce noroc

Izvorul Tămăduirii este o sărbătoare extrem de importantă pentru creștinii ortodocși. Ea este prăznuită de Biserica Ortodoxă în fiecare an, în prima vineri de după Paște. În popor, există o mulţime de tradiţii şi obiceiuri cu privire la această zi. Află, din rândurile de mai jos, ce este bine să faci de Întâmpinarea Domnului 2024. Vei avea noroc cu carul pe tot parcursul anului!

Izvorul Tămăduirii. Când pică în 2024

Izvorul Tămăduirii 2024 este o sărbătoare extrem de importantă pentru creștinii ortodocși. Ea este închinată Maicii Domnului și nu are o dată fixă. Totuși, este trecută în calendar în vinerea din Săptămâna Luminată.

Anul acesta, sărbătoarea pică pe data de 10 mai, dar cum a apărut? Ei bine, se pare că ea își are originea într-o legendă. Se spune că o minune ar fi avut loc lângă un izvor de lângă Constantinopol.

Care este legenda din spatele sărbătorii

Există o credință conform căreia un om orb s-a spălat pe față cu apa din izvor și și-a recăpătat vederea. El a fost adus la acest izvor de către cel care avea să fie împărat al Bizanțului, Leon I, căruia îi ceruse apă.

Se spune că Maica Domnului l-a îndemnat pe acesta să îndrume omul nevăzător către izvorul care l-a vindecat. După ce a devenit împărat, Leon I a ridicat la locul cu pricina o biserică din zid. Acest lăcaș sfânt, situat în vechiul cartier Vlaherne, se mai observă si astăzi în Istanbul, notează crestinortodox.ro.

Citește și Locul inedit în care Monica Bîrlădeanu și Valeriu Gheorghiță au petrecut Paștele. Imaginile au scăpat pe internet!

Izvorul Tămăduirii 2024. Tradiții și obiceiuri

În fiecare an, această sărbătoare este un prilej pentru credincioși să respecte anumite tradiții și obiceiuri. Iată care sunt cele mai importante:

  • Jurământul. În unele zone ale țării, tinerii trebuie să-și jure loialitate şi să facă schimb de obiecte cu valoare sentimentală. Spre exemplu, un colac, un vas de lut sau o lumânare.
  • Înfrățitul. Este, de fapt, un legământ între fete sau între băieți, dar și persoanele mature pot împlini acest legământ. Potrivit tradiției, cele două persoane care s-au ”legat” trebuie să se ajute reciproc până la moarte.
  • Plăcinta cu brânză. O altă tradiție se referă la plăcinta cu brânză. Se spune că cine o va consuma în prima zi de vineri de după Paște va avea noroc tot anul și va fi ferit de necazuri.
  • Sticla cu apă. De asemenea, de Izvorul Tămduirii, se oferă sticle de apă îmbuteliată sau apă în recipiente speciale. Astfel, sunt feriți de boli cei care dăruiesc, dar și cei care primes, conform tradiției.

Citește și Preparate cu ouă fierte rămase de la Paște. Cum le poți folosi, dacă te-ai săturat să le mănânci simple. Rețete delicioase care te vor cuceri!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Decizia majoră luată de Dan Cruceru, după ce a prezentat primul sezon Survivor România
10 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *