Jesus del Cerro anunță lansarea Miami Bici 2.„Cred că a fost primul film românesc care au avut un foarte mare impact la public”. Când are loc premiera VIDEO EXCLUSIV

Jesus del Cerro a dezvăluit în exclusivitate pentru EGO.ro, data la care va apărea „Miami Bici 2” pe marile ecrane

Filmul „Miami Bici” a avut un real succes, fiind desemnat la lansare cel mai popular film românesc din ultimii 24 de ani. Astfel că spectatorii și-au dorit enorm o continuare și i-au cerut insistent asta lui Codin Maticiuc, producătorul lungmetrajului, dar și lui Jesus del Cerro, regizorul. Așteptarea a luat sfârșit și, după aproape 3 ani, publicul se revede cu Ilie și Ion. Jesus del Cerro a dezvăluit în exclusivitate pentru EGO.ro, data la care va apărea „Miami Bici 2” pe marile ecrane.

Jesus del Cerro: „Dacă vezi un film și îți place, îți rămâne pe viață”

În plină promovare cu filmul „Ramon”, care va rula din 3 februarie în cinematografele din România, Jesus del Cerro nu se poate bucura prea mult de o vacanță, căci trebuie să termine filmările pentru „Miami Bici 2”, un film extrem de așteptat de publicul din România.

„Lumea vede în cinematograf un film de o oră și jumătate, dar ca să faci un film implică foarte multă muncă. Prima dată când mi-a povestit Pavel (nr. Bartoș) despre acest proiect era acum 5 ani, când mi-a spus despre poveste, scenariu. Apoi a venit Covid-ul. Dar ne-am apucat de lucrat la film abia acum doi ani. E un drum foarte lung pentru un film”, ne-a explicat Jesus del Cerro motivul pentru care filmul lui Pavel Bartoș s-a lăsat atât de mult așteptat.

Deși este un regizor de succes și atunci când vine vorba de seriale de televiziune, Jesus este de părere că nimic nu se compară cu emoțiile pe care le provoacă un film în sala de cinema, așa că îi îndeamnă pe toți să vină cât mai des în cinematografe.

„Chiar dacă un film stă în cinematograf 4-6-8 săptămâni, nu contează, să fie toată viața în inima oamenilor. Dacă vezi un film și îți place, îți rămâne pe viață. Este foarte important asta. Eu și Pavel am făcut împreună „Ho ho ho”, acum mulți ani, și mă bucur că oamenii își aduc aminte și acum de acest film și zâmbesc. Cred că este foarte important ca un film să rămână parte din viața spectatorului, să-și aducă aminte că a fost cu prietenii, cu iubita, că s-a simțit bine la cinema”, a mai declarat regizorul.

„Nu sunt de părere ca după ce iese din cinema filmul să stea într-un sertar”

Pe de altă parte, Jesus este de părere că mutarea filmelor din sălile de cinema pe platformele de streaming nu este una greșită, ci, din contră, una de bun augur.

„Vrem să facem filme de succes, dar succesul pentru noi ca filmul să rămână în inima spectatorului. Sper să vină lumea la „Ramon”, sper să le placă, să râdă și dacă spectatorilor o să le placă, poate chiar o să fie și o continuare. Totul depinde de spectator”, a mai declarat regizorul pentru EGO.ro, motivând că succesul din punctul lui de vedere înseamnă ca oamenii să vorbească despre un film și mulți ani de la difuzarea lui. „Cred că filmul trebuie să ajungă la cât mai mulți oameni. Vorbesc din punctul meu de vedere, atunci când faci un film vrei să fie vizionat de toată lumea. Poate că nu apucă să meargă la cinematograf. Nu sunt de părere ca după ce iese din cinema filmul să stea într-un sertar. Așa că este bine să apară pe platformele de streaming, pe posturile de televiziune sau alte mijloace de difuzare. Cred că este important ca oamenii să aibă posibilitatea să-l vadă. Însă, cel mai important este ca oamenii să meargă să-l vadă la cinema pentru că se vede mai bine, se aude mai spectaculos, în plus omul se simte mai bine în sala de cinema. Acasă poți să râzi sau nu, dar în sala de cinema, cu 400 de persoane, nu ai cum să nu râzi. E la fel ca la fotbal. Poți să vezi fotbal acasă, dar nu este aceleași sentiment ca atunci când il vezi pe stadion”.

Miami Bici 2
Miami Bici 2

„Au venit și români la casting”

Pe Jesus del Cerro l-am prins între filmări și zboruri România-Statele Unite ale Americii. Zilele trecute a avut loc un casting în Los Angeles pentru „Miami Bici 2”, unde se va filma și 90% din lungmetraj.

„Acum câteva ore m-am întors din America. Am fost în L.A, am făcut casting acolo și am venit direct la lansarea filmului „Ramon”. Au venit și români la casting. E surprinzător. Au venit la casting vreo 15 persoane de la Iași, de la Sibiu, de la Brașov, București. Buni actori. Diaspora este ok, are români talentați”, ne-a mai declarat Jesus del Cerro. Din fericire, tot răul spre bine, căci în acești doi ani în care nu au putut să filmeze continuare la „Miami Bici”  au pregătit terenul, iar acum totul este pus la punct până la cel mai mic detaliu. „Și la „Miami Bici” a fost aceeași problemă, de aceea l-am întârziat. Au fost problemele legate cauzate de pandemie. Eu și Codin (n.r. Maticiuc) am fost în America acum un an și au fost probleme. Cum s-au ridicat restricțiile am mers să vedem cum stau lucurile acolo. Au fost probleme, nu este deloc ușor. Chiar și acum, în Statele Unite, trebuie să ne testăm ca să putem filma”, ne-a dezvăluit Jesus del Cerro, completând că în câteva luni va avea lansarea pe marile ecrane.

„În februarie facem premiera pentru filmul „Ramon”, apoi în martie eu plec în America și în aprilie lansăm „Miami Bici 2”. Ți-am zis asta în premieră”.

„Filmele românești le bat pe cele american”

De-a lungul timpului, regizorul Jesus del Cerro a avut șansa să lucreze cu tot felul de actori și producători, așa că și-a făcut o idee despre direcția în care se duce cinematografia din România. Extrem de încrezător în noile producții, dar și în deschiderea publicului român către filmele românești, îl face pe Jesus să compare succesul producțiilor românești cu cele de la Hollywood.

„Eu cred că „Miami Bici” a fost primul film românesc care au avut un foarte mare impact la public. După aceea au venit și alte filme, 5 Gang, Teambuilding, Mirciulică și altele. Cred că după ce s-au ridicat restricțiile, oamenii au început să meargă mai mult la teatru, la film, la restaurante. În ultima vreme lumea chiar merge la cinema și se vede că filmul românesc are mai mult succes. Filmele românești le bat pe cele americane, iar asta este un lucru bun. Cred că este un lucru bun pentru industria din România, pentru spectatori”, a mai povestit Jesus del Cerro pentru EGO.ro.

Video: Dragoș Enăchescu

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
Anunţul MOMENTULUI făcut de Buckingham! Este vorba despre Regele Charles, era DE AŞTEPTAT
Filmați goi la DUȘ! Cum au apărut pe net FOTBALISTUL celebru și soția lui CÂNTĂREAȚĂ
ȘOC! 5 vedete din România care au devenit mame după 40 de ani. Nu te...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
Salman Khan explică de ce nu a luat-o de soție pe Iulia Vântur, după 12...
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile...
Jador a vorbit despre relația secretă cu Andreea Bălan: „Pentru mine ai fost extraordinară!”
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Te CRUCEȘTI! Vedetele din România care au fost ÎNȘELATE de parteneri!
În ce zile o să ai cel mai mare succes în luna Mai 2024 în...
Horoscop 27 Aprilie 2024. Astazi, Taurii trebuie sa faca o schimbare majora, Pestii vor realiza...
Un val de liniște și prosperitate se pregătește să învăluie șase zodii. O zi cu...
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la...
Carmen Iohannis, lăudată pentru ținutele purtate în timpul vizitei oficiale din Coreea. Ce designer român...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *