La cât timp se schimbă de fapt pijamaua. Multe persoane fac greșeala

De ce este greșit să o purtăm prea mult timp fără să o spălăm

Scris de: Daoud Andra

21 Nov. 2023

La cât timp se schimbă de fapt pijamaua. Multe persoane fac greșeala

În timp ce unele articole vestimentare pot fi purtate de mai multe ori fără a fi spălate, altele este nevoie să fie puse la spălat după fiecare purtare. La cât timp se schimbă de fapt pijamaua, articolul pe care îl folosim în fiecare noapte? Multe persoane o poartă prea mult fără să o spele.

La ce temperatură se spală pijamaua

Pijamaua este articolul vestimentar care se regăsește în șifonierul tuturor. O purtăm de obicei la somn, dar mulți oameni rămân în pijama și pe parcursul zilei, atunci când nu ies din casă. Când vine vorba despre spălarea și întreținerea materialului, oamenii ar trebui să țină cont de câteva reguli de igienă clare.

Pijamaua face parte dintre hainele care vin în contact direct cu corpul, motiv pentru care ar trebui să fie spălată la temperaturi ridicate, la fel ca lenjeria de corp, prosoapele sau așternuturile de pat. Dacă materialul permite, pijamaua se spală la peste 60 de grade Celsius, pentru a scăpa complet de microbii care se adună în material.

Citește și: La cât timp se spală lenjeria de pat. Multe gospodine fac greșeala, regula esențială pentru așternuturi curate și pufoase

În cazul în care țesătura nu permite spălare la temperaturi mari, este recomandat ca pijamaua să fie călcată, înainte de a fi purtată. Aceasta se calcă pe dos și, în acest fel, materialul este curățat și dezinfectat. Înainte de a spăla și călca orice articol vestimentar, este recomandat să verificați eticheta, pentru a nu deteriora materialul.

La ce temperatura se spala pijamalele
Programul și temperatura la care se spală pijamalele se aleg în funcție de material

La cât timp se schimbă de fapt pijamaua

În ceea ce privește numărul de purtări după care ar trebui să fie schimbată pijamaua, părerile sunt împărțite. Unii oameni iau o pijama curată în fiecare seară, în timp ce alții poartă aceeași ținută noapte de noapte, timp de o săptămână.

Experții în îngrijirea pielii spun că nu ar trebui să dormim cu aceeași pijama mai mult de 2-3 seri la rând. Chiar dacă facem duș în fiecare zi și suntem curați atunci când îmbrăcăm pijamaua, aceasta tot trebuie să fie schimbată după câteva purtări.

Citește și: La ce program se spală perdelele, de fapt. Multe persoane fac greșeala, așa se curăță corect

Pe parcursul nopții, în materialul de la pijama se acumulează transpirație, urme de piele moartă, sebum de pe piele, dar și praf și acarieni, care sunt prezenți în saltea. Chiar dacă nu este vizibil murdară, pijamaua ar trebui, așadar, să fie schimbată de două ori pe săptămână.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Ce spune Kamara despre lista cu concurenți Survivor All Stars
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *