La cât timp se spală lenjeria de pat. Multe gospodine fac greșeala, regula esențială pentru așternuturi curate și pufoase

Ce temperatură trebuie să aibă apa

Scris de: Daoud Andra

05 Nov. 2023

La cât timp se spală lenjeria de pat. Multe gospodine fac greșeala, regula esențială pentru așternuturi curate și pufoase

Atunci când vine vorba despre o curățenie generală, schimbatul așternuturilor este esențial. Chiar dacă fețele de pernă și cearșafurile nu acumulează murdărie vizibilă, acestea ar trebui să fie înlocuite frecvent cu unele curate. La cât timp se spală lenjeria de pat, de fapt, și ce temperatură trebuie să setezi pentru a se curăța eficient.

Cum se spală corect lenjeria de pat

Așternuturile de pat, prosoapele și lenjeria de corp se numără printre articolele care trebuie să fie spălate la temperaturi ridicate pentru a se curăța eficient. Dacă hainele din materiale sintetice sau delicate se spală la temperaturi de 30 de grade, textilele menționate anterior trebuie să fie spălate cu apă fierbinte pentru a elimina complet microbii din ele.

De obicei, așternuturile de pat sunt confecționate din bumbac, astfel că suportă spălări la temperaturi mari. Pune lenjeria de pat în mașina de apălat fără să mai adaugi și alte articole, astfel încât să aibă loc suficient să se spele. Setează un program pentru rufe murdare și o temperatură de cel puțin 60 de grade Celsius. Poți spăla și la 90 de grade lenjeria, pentru a o curăța în profunzime.

Citește și: Cu ce să pulverizezi pe cearceaful de pat ca să scapi de mirosul neplăcut. Lenjeria ta de pat va fi curată și plină de prospețime

Adaugă cantitatea potrivită de detergent și, în loc de balsam, pune o jumătate de cană de oțet în compartimentul dedicat. Acesta va face ca țesăturile să fie moi și pufoase, iar mirosul de oțet se evaporă odată ce lenjeria este uscată.

La cate grade se spala lenjeria de pat. Temperatura ideala care le face din nou curate
Lenjeria de pat se spală la temperaturi ridicate

La cât timp se spală lenjeria de pat

În ceea ce privește intervalul la care se schimbă lenjeria de pat, perioada ideală este de o săptămână. Chiar dacă nu are pete vizibile, pe așternutul de pat se acumulează urme de piele moartă, transpirație, praf și acarieni. Dacă nu dormi acasă în fiecare noapte, poți schimba lenjeria și o dată la două săptămâni.

Citește și: Nu mai folosi balsam când speli lenjeria de pat și prosoapele. Altul este secretul ca să iasă curate și parfumate

În cazul în care alegi să lași aceleași cearșafuri pe pat timp de două săptămâni, fețele de pernă ar trebui să fie înlocuite cu altele curate după o săptămână sau chiar mai des. Dacă ai probleme cu acneea, rinite alergice sau alte afecțiuni respiratorii, schimbă fețete de pernă după 3-5 zile și spală pernele o dată pe lună.

De asemenea, salteaua de pat trebuie să fie curățată lunar, pentru a elimina praful și acarienii de pe suprafața ei. Presară un plic de bicarbonat de sodiu pe saltea, freacă cu un burete uscat sau cu o perie, lasă să acționeze 15-20 de minute, după care aspiră bine salteaua, pentru a îndepărta bicarbonatul și praful.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
9 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *