La cât timp se schimbă lenjeria de pat, de fapt. Multe persoane fac greșeala

Majoritatea oamenilor o schimbă mai rar decât ar trebui

Scris de: Daoud Andra

23 May. 2023

La cât timp se schimbă lenjeria de pat, de fapt. Multe persoane fac greșeala

Patul este locul în care ne odihnim, după o zi lungă și ar trebui să fie întotdeauna curat. În realitate, este locul unde se acumulează foarte multă mizerie, pe care nu o vedem cu ochiul liber. La cât timp se schimbă lenjeria de pat, pentru a evita riscurile de îmbolnăvire.

Detaliul pe care toți oamenii ar trebui să îl știe: la cât timp se schimbă lenjeria de pat

Prosoapele și lenjeria de pat se numără printre cele mai murdare textile din casă. În cazul patului, pe așternuturi se acumulează praf și urme de piele moartă, care pot duce la apariția acarienilor. Aceste insecte minuscule pot fi periculoase, mai ales dacă suferi de alergii respiratorii sau ai o sensibilitate ridicată.

Citește și: Ingredientul pe care trebuie să-l adaugi în mașină când speli lenjeria de pat. Elimină mirosul neplăcut și mărește puterea de curățare

Potrivit statisticilor, majoritatea oamenilor schimbă așternutul de pat o dată la două săptămâni. Experții în curățenie spun că lenjeria ar trebui schimbată mai des, respectiv săptămânal, în special dacă ești sensibil la praf sau ai o problemă respiratorie. Cu atât mai mult în sezonul cald, când transpirăm mai mult, ar trebui să schimbăm mai des așternuturile.

Mai mult, există experți care susțin că fețele de pernă ar trebui schimbate chiar mai des. În cazul în care ai tenul și părul gras sau te confrunți cu probleme ale tenului, nu ar trebui să dormi mai mult de 2-3 nopți pe aceeași față de pernă. Acolo se acumulează sebum și murdărie, iar pielea feței intră în contact direct cu perna.

Citește și: La ce temperatură se spală lenjeriile de pat colorate. Greșeala banală care le poate decolora

Cum se spală corect lenjeriile de pat

Pentru a te asigura că lenjeria de pat este perfect curată atunci când o folosești, este nevoie să o speli corespunzător. Temperatura de spălare trebuie să fie cât mai ridicată, pentru a scăpa de microbii care se acumulează în lenjerie. Majoritatea așternuturilor de pat sunt făcute din bumbac, așadar pot fi spălate la temperaturi de 60 de grade sau chiar mai mult.

Citește și: Cum poți să scapi de ploșnițele de pat. Trucul genial pentru a le elimina, ce trebuie să faci neapărat

Programul de spălare trebuie să fie unul dedicat rufelor murdare, nu un program express, care doar împrospătează rufele. După ce se usucă (la soare sau în uscătorul electric), lenjeriile de pat ar trebui să fie călcate, pentru a ne asigura că sunt 100% fără microbi atunci când le punem din nou pe pat. Experții recomandă să călcăm măcar fețele de pernă, cele cu care pielea feței intră în contact direct.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Războiul dintre Anamaria Prodan și Laurențiu Reghecampf ia amploare
8.3 43 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *