La câte grade trebuie să speli rufele ca să reduci factura la curent cu 55%. Vei face mari economii

Câteva sfaturi te pot ajuta să economisești bani la factura de electricitate și la cheltuielile casnice atunci când folosești mașina de spălat
La câte grade trebuie să speli rufele ca să reduci factura la curent cu 55%. Vei face mari economii

La câte grade trebuie să speli rufele ca să reduci factura la curent cu 55%. Mașina de spălat haine este unul dintre cele mai frecvent utilizate aparate din casă. Ca atare, este o cheltuială fixă suplimentară în gospodărie, mai ales în ceea ce privește factura la energia electrică.

Mașinile de spălat rufe sunt de mai multe tipuri, iar fiecare dintre ele are mai multe opțiuni de spălare. Dacă ții cont de aceste sfaturi, cu siguranță vei ajunge ca la final de lună să plătești mai puțin la factura de curent.

La câte grade trebuie să speli rufele ca să reduci factura la curent cu 55%

Primul lucru pe care trebuie să-l știi este că fiecare tip de îmbrăcăminte trebuie spălat la temperatura indicată pe etichetă, deoarece unele articole delicate necesită o îngrijire specială în timpul spălării.

Odată ce se ia în considerare acest aspect, temperatura la care este setat programul de spălare este importantă pentru a încerca să economisești la factură. Există anumite tipuri de rufe care au nevoie de apă fierbinte pentru a obține rezultatul scontat.

Așadar, în astfel de cazuri, poți alege să setezi mașina de spălat la 40 de grade Celsius în loc de 60 de grade Celsius. Rezultatele vor fi aceleași, dar vei avea avantajul de a economisi energie.

„Puteți economisi până la 55% din energie”, precizează reprezentanții Organizației Consumatorilor și Utilizatorilor din Spania.

Alte trucuri care te vor ajuta să economisești enrgie când folosești mașina de spălat

Poate părea evident, dar una dintre cele mai bune modalități de a economisi energie atunci când folosești mașina de spălat este să umpli complet tamburul cu haine, astfel încât să cureți cât mai multe articole în timpul aceealeiași spălări.

Pe de altă parte, este important să adăugi cantitatea potrivită de detergent, săpun și balsam de rufe. Aceste produse de curățare, pe lângă faptul că sunt poluante, sunt destul de scumpe. Prin urmare, poți economisi o sumă semnificativă de bani dacă le folosești cu înțelepciune și nu le irosești.

În plus, se recomandă, de asemenea, să usuci hainele în aer liber ori de câte ori este posibil. În acest fel, se va evita risipa de energie suplimentară cu uscătorul de rufe. Pe de altă parte, dacă totuși nu poți renunța la uscător, este recomandat să introduci rufele în el atunci când sunt bine stoarse și să le scoți puțin umede, pentru a economisi energie la uscare și călcare.

Nu în ultimul rând, un alt sfat important este schimbarea mașinii de spălat cu una nouă, dintr-o clasă energetică eficientă. Electrocasnicele au acum etichete pe care este trecută clasa energetică din care face parte și poți foarte ușor să alegi una pe placul tău. Deși mașinile de spălat cele mai eficiente sunt, de obicei, mai scumpe, acestea sunt mai rentabile pe termen lung, deoarece economisesc energie spălare după spălare.

Câtă energie consumă o mașină de spălat haine

Să nu uităm că mașina de spălat este unul dintre cei mai mari consumatori dintr-o locuință. O mașină de spălat cu o capacitate de 5 kilograme consumă în medie aproximativ 0,85 kWh, deci echivalentul, în lei, de 51 de bani per ciclu de spălare. Ceea ce înseamnă că dacă într-o lună este folosită de 10 ori, mașina de spălat va încărcat factura la curent cu peste 5 lei.

Însă cu siguranță în multe dintre locuințele românilor, mașina de spălat haine este folosită de mai mult de 10 ori pe lună, iar fiecare ciclu de spălare în plus adaugă costuri suplimentare la factura de energie.

Citește și: „5 secrete pentru a reduce factura la energie electrice. Par banale, dar aceste lucruri te vor ajuta să economisești enorm

Urmăriți EGO.ro și pe
Am aflat ce face Vlad ca să evite certurile!
7.6 14 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.