La ce ajută balsamul de păr. Cum se aplică, de fapt. Greșeala majoră de evitat

De regulă, balsamul se folosește imediat ce ați folosit șamponul, însă, puteți aplica balsamul pe păr chiar dacă nu îl spălați înainte cu șampon.
La ce ajută balsamul de păr. Cum se aplică, de fapt. Greșeala majoră de evitat

Balsamul de păr este unul dintre cele mai populare și des folosite produse de îngrijire a podoapei capilare. Este ușor de folosit, iar rezultatul apare imediat după clătire. Pe lângă faptul că podoaba capilară are un aspect plăcut, acesta este și mai strălucitor. Cu toate astea, secialiștii vin cu câteva recomandări. Drept urmare, puetți afla în textul de mai jos la ce ajută balsamul de păr.

Folosiți balsamul chiar dacă nu vă spălați părul cu șampom

De regulă, balsamul se folosește imediat ce ați folosit șamponul, însă, puteți aplica balsamul pe păr chiar dacă nu îl spălați înainte cu șampon.

Specialiștii recomandă că de două ori pe săptămână să utilizati balsam în loc de șampon. Asta ar putea ajuta la menținerea umidității părului și ar putea face mai usor pieptănatul. Totuși, șamponul nu trebuie înlocuit în totalitate de balsam, pentru că șamponul este cel cu ajutorul căruia se îndepartează mult mai bine impuritățile.

Cum aplicați corect balsamul

  • Nu îl aplicați de la rădăcină- pentru că părul este hrănit pe cont propriu de către uleile naturale ale scalpului.
  • Când aplicați balsamul, începeți de la vârful firului de păr, apoi întindeți-l spre rădăcini, la doi centimetri de scalp.
  • Lăsați-l să acționeze cel puțin cinci minute înainte să-l clătiți.

La ce ajută balsamul de păr. Părerea specialistului

„Balsamul te ajută să îți menții părul hidratat, îi conferă vitalitate și luciu și îl fac mai ușor de coafat. Un astfel de produs poate schimba textura firului de păr și îl face mai ușor de descurcat după spălare, oferindu-i mai multă rezistență”, explică Ligia Lăscuș, membru în echipa Londa New Talent, potrivit Eva.ro.

La ce ajută balsamul de păr
La ce ajută balsamul de păr

Tipul de balsam și modul în care îl folosești pot fi chiar mai importante decât etapa inițială de curățare.

„Spre deosebire de șampon, care trebuie ales în funcție de tipul de scalp, balsamul se alege având în vedere tipul tău de păr. Este important să optezi pentru produse de calitate care hidratează părul și previn deshidratarea lui,” precizează Ligia Lăscuș.

La ce ajută balsamul, în funcție de tipul de păr

– Părul normal are o bună elasticitate, dar are nevoie de mai multă strălucire.

– Părul fin și subțire are nevoie de un balsam pentru volum care conține proteine.

– Părul uscat și greu de coafat poate fi transformat total cu ajutorul unui balsam puternic hidratant.

„Părul vopsit are nevoie de extra-protecție. Este indicat șă folosești după fiecare spălare un balsam special pentru mai multă hidratare și pentru a sigila culoarea”, recomandă hairstylistul.

Un balsam de calitate este esențial și dacă ai părul ondulat sau firul gros. “Pentru părul ondulat, rebel sau greu de manevrat trebuie să folosești neapărat balsam. Acesta are un efect de catifelare și ordonare a părului,” mai precizează Ligia Lăscuș, pentru sursa citată.

Trucul care face diferența când aplici balsamul de păr

„Imediat după spălare, usucă-ți puțin părul cu un prosop pentru a îndepărta excesul de apă. Abia apoi aplică balsamul de păr.

“Încearcă să nu aplici balsamul la rădăcini. Persoanele cu păr lung trebuie să aplice produsul de la jumătatea părului în jos (minim o distanță de 4-5 cm de la rădăcină), concentrându-se pe vârfuri. În caz contrar, scalpul poate produce prea mult sebum ceea ce va crea senzația de păr gras”, mai adaugă Ligia Lăscuș.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Teama pe care o are Teo Trandafir chiar si dupa 30 de ani televiziune
10 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *