La ce distanță se plantează castraveții. Secretul pentru a te bucura de o recoltă bogată

Iată la ce distanță se plantează castraveții!
La ce distanță se plantează castraveții. Secretul pentru a te bucura de o recoltă bogată

Îți plac castraveții? Consumați simpli sau în salată, ei sunt extrem de gustoși și sănătoși. De regulă, aceste legume se plantează la finalul primăverii, când temperaturile ajung în jurul valorilor de 15-20 grade Celsius. Cultura de castraveți se îngrijește destul ușor. Totuși, trebuie să ții cont la ce distanță se plantează. Așa vei avea o recoltă bogată!

Distanța la care se plantează castraveții în grădină. Așa se vor dezvolta corespunzător

Distanța ideală pentru plantarea castraveților în grădină poate varia în funcție de diferiți factori, cum ar fi tipul de soi de castraveți, spațiul disponibil în grădină și condițiile climatice din regiunea ta.

Cu toate acestea, în general, se recomandă să lași circa 20-30 de centimetri de spațiu între seminte, iar între rândurile de legume, este indicat să asiguri o distanță de 90 – 100 de centimetri.

Această spațiere va oferi plantelor suficient spațiu pentru a-și dezvolta rădăcinile și ramurile, evitându-se astfel concurența pentru nutrienți și apă. Este important de menționat că delicioșii castraveți mai pot fi cultivați și sub formă de viță de vie, folosind spalier vertical.

În acest caz, poți lăsa o distanță de un metru între fiecare plantă, deoarece creșterea sa va fi mai mult pe verticală și va avea nevoie de mai puțin spațiu orizontal.

La ce adâncime se plantează castraveții

Un alt aspect de care trebuie să ții cont este adâncimea. La ce adâncime se plantează castraveții în grădină, pentru a te bucura de o cultură bogată?

Ei bine, experții în grădinărit susțin că plantarea castraveților trebuie să se facă la o adâncime de 2, 5 – 5 de centimetri. Dacă ai respectat aceste instrucțiuni, dar totuși nu ai avut o recoltă bogată, probabil solul din zona ta nu a fost pe placul acestor legume.

Citește și Îngrășământul puternic pentru roșii și castraveți. Ce trebuie să aplici pentru a te bucura de o recoltă bogată!

Îngrășământ natural pentru castraveți

Potrivit grădinarilor experimentați, solul pentra castraveți trebuie să fie bogat în nutrienți. De asemenea, aceste plante cresc cel mai bine în zone luminate direct de razele soarelui.

Însă, castraveții se pot dezvolta și în condiții umede, dar și în cele uscate, cu condiția să fie udați corespunzător. Nu uita, totodată, că aceste plante au nevoie de un bun îngrășământ natural pentru a da roade din belșug.

Astfel, nu ezita să pui gunoi de grajd în pământul în care pui semințele sau răsadurile. Adaugă îngrășământul natural la circa trei săptămâni și castraveții tăi se vor dezvolta extrem de frumos.

Citește și Metoda din bătrâni prin care castraveții din grădină sau solar cresc de două ori mai repede. Bonus: vor avea și rădăcini de oțel!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Jorge, dezvăluiri despre relația pe care o avea la început cu soția sa
10 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *