Bianca Brad a avut întotdeauna silueta ideală încât designerii făceau tiparele după măsurile ei. ”Am spatele foarte drept” VIDEO EXCLUSIV

”Pe mine se făceau rochiile”

Bianca Brad continuă și astăzi, la zeci de ani de când a renunțat la cariera de model, să fie o sursă de inspirație pentru multe doamne și domnișoare, dar mai ales pentru designeri. A ajuns în lumea modei absolut întâmplător, apoi toți creatorii de modă și-o doreau în prezentările lor. Extrem de modestă, Bianca Brad a declarat în exclusivitate pentru EGO.ro că nu doar că toate hainele erau făcute doar pe măsurile ei, dar devenise model pentru tiparul multor ținute.

”Am avut momente când am avut emoții să nu se întâmple ceva

Pentru cei care nu știu cum se realizează piesele vestimentare, în mod deosebit cele de linie, care pleacă în magazine spre vânzare, trebuie să reamintim faptul că fiecare piesă în parte este realizată după un tipar, în momentul de față este unul digital, dar pe vremea când Bianca Brad făcea o carieră din modelling, se confecționau pe cartoane, ca niște șabloane. La momentul respectiv, cei care realizau aceste tipare se foloseau de mărimile Biancăi Brad, considerate încă de atunci ideale. Nici în momentul de față, la 56 de ani, nu are nevoie de prea multe ajutări atunci când vine vorba de o rochie sau de o haină la comandă. Dovadă că pentru Gala ”Nu există nu se poate”, organizată anual de Andreea Marin, Bianca Brad a fost un model extrem de ușor de lucrat cu el pentru designeri.

”Muza este sora mea. De când am întâlnit-o, de acum 48 de ore, avem o chimie și o apropiere fantastică. Deci orice mi-ar face eu sunt ok cu ea, dar oricum este fabuloasă. Este un miracol Bianca, poate îmbrăca orice. Nu pot să comentez în fața ei, poate să îmi zice orice, oriunde, că zic DA”, ne-a explicat designerul Cera Mihăilescu, cea pentru care Bianca Brad a defilat în cadrul evenimentului.

Citește și: Ce obișnuia să facă Bianca Brad, la începutul carierei de model: „Am învățat ”furând”, uitându-mă la colege”. Ce spune despre manechinele de azi VIDEO EXCLUSIV

De cealaltă parte, Bianca Brad a mărturisit că niciodată nu a fost o persoană dificilă din punct de vedere profesional și că mereu a știut cum să lucreze, dar mai ales cum să mențină relația cu creatorii de modă cu care a avut contact.

”Eu cred că și atunci când îți dorești să fie un pic altfel contează foarte mult tonul, intenția. Eu întotdeauna m-am adresat cu respect și cu prețuire față de cei care, până la urmă, fac ceva care să mă pună pe mine în valoare și atunci de ce aș avea o atitudine superioară? Pentru această rochie am avut o singură probă. Știam ce face, i-am urmărit show-urile și am avut încredere. Singur că au fost ajustări mici pe ici, pe colo, dar astea sunt normale, nu este nimic ieșit din comun”.

Bianca Brad are în continuare emoții atunci când urcă pe podium

Cu toate că și în ziua de azi este considerată una dintre fotomodelele de referință ale României, Bianca Brad mărturisește că pășește mereu cu aceeași emoție ca în ziua în care a fost remarcată în public și convinsă să pășească în această lume după terminarea liceului. Recunoaște însă că nu a avut parte de evenimente neplăcute, care să o bântuie și în clipa de față, dar că emoțiile au însoțit-o mereu.

”Nu mai știu să vă zic acum, dar cu siguranță au fost momente în care am avut emoții să nu se întâmple ceva, să nu cad, să nu mă împiedic căci aveam rochii cu trenă. Asta este cea mai mare teamă a manechinelor, a prezentatoarelor de modă, să nu se împiedice. Dar și dacă Doamne ferește se întâmplă așa ceva, trebuie să treci peste lucrul ăsta foarte natural, să zâmbești, să râzi”, a explicat fostul manechin.

Pe de altă parte nici nu avea de ce să experimenteze vreun moment în care rochia să îi cadă de pe ea sau vreo haină să o împiedice la defilat căci mereu toate piesele vestimentare au fost create fix după dimensiunile ei.

”Eu nu am defilat cu  rochii care nu îmi veneau pentru că atunci când defilam eu, când am lucrat, pe mine se făceau rochiile. Dacă pe corpul meu se făcea tiparul pentru rochii sau haine care ajungeau în magazine. Așa că nu aveau cum să iasă prost. Am spatele foarte drept. Întotdeauna am stat foarte dreaptă, nu e că îmi impun neapărat. Sigur acum că fac și pilates sunt mai conștientă de lucrul ăsta, dar și fără să fiu conștientă, tot timpul am stat dreaptă din cauza asta spatele nu avea curbură. Deci hainele care aveau altă croială făceau cută la spate când îmbrăcam eu. Asta era singura problemă în ceea ce privește prezentările de modă”, a completat actrița.

Citește și: Boala a responsabilizat-o pe Bianca Brad: ”Verific cremele ca să mă sigur că nu sunt toxice” VIDEO EXCLUSIV

Acum nu mai face o carieră din asta, deși în continuare are dimensiunile unui fotomodel, însă recunoaște că acceptă cu plăcere ori de câte ori un designer îi cere să defileze în creațiile lui.

”Până la urmă este vorba de ceva frumos, se întâmplă ceva frumos, ești într-un mediu frumos, de ce să nu îți placă? Mai ales când ai și o ținută atât de spectaculoasă cum este acesta și o spun cu toată sinceritatea. Este efectiv spectaculoasă. Cred că orice femeie s-ar simți bine în ea”, a mai declarat Bianca Brad pentru EGO.ro.

Video: Mihai Robu

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *