La ce distanță trebuie să fie, de fapt, frigiderul de perete. Greșeala care îți umflă factura la curent

De ce este greșit să amplasaăm frigiderul lipit de perete.
La ce distanță trebuie să fie, de fapt, frigiderul de perete. Greșeala care îți umflă factura la curent

Frigiderul este unul dintre cele mai importante aparate electrocasnice din locuință, fiind folosit zilnic pentru a păstra alimentele la o temperatură optimă. De aceea, este important să știm cum să îl amplasăm corect, pentru a ne asigura că funcționează la capacitate maximă și pentru a evita risipa de energie. Una dintre cele mai frecvente greșeli pe care le fac oamenii atunci când amplasează frigiderul este să îl lipească de perete. Acest obicei poate duce la o serie de probleme pentru aparat. Iată la ce distanță trebuie să fie, de fapt, frigiderul de perete.

La ce distanță trebuie să fie amplasat, de fapt, frigiderul de perete

Potrivit specialiștilor, cei mai mulți oameni nu acordă suficientă atenție poziționării frigiderului în spațiul lor de bucătărie. Un frigider trebuie să ”muncească” din greu pentru a obține și a menține răcoarea în interior. În timpul acestui proces se degajă și căldură, care este eliberată prin partea din spate. Din acest motiv, este foarte important să nu pui frigiderul lipit direct de perete.

Citește și: Ce să pui în frigider pentru a scăpa de mirosurile neplăcute. 4 metode banale care te ajută să rezolvi problema

Dacă faci acest lucru, aerul cald nu poate fi evacuat așa cum ar trebui. Iar în acest caz, frigiderul tău trebuie să lucreze și mai mult pentru a menține rece în interior și, prin urmare, consumă mai multă energie electrică.

De aceea, este recomandat ca frigiderul să fie poziționat la o distanță de 15 cm față de perete, pentru a avea o eficiență optimă și a scădea consumul de energie.

Pe lângă faptul că trebuie să ții frigiderul departe de perete, este de asemenea înțelept să nu îl plasezi direct lângă un calorifer sau altă sursă de căldură. Dacă faci acest lucru, vor exista diferențe foarte mari de temperatură, ceea ce poate provoca, de asemenea, mai mult condens în frigider. Frigiderul tău va deveni astfel umed în interior și se va forma gheață. Și nu îți dorești acest lucru!

Verifică orificiul de scurgere al frigiderului

Dacă frigiderul tău se află lângă o sursă de căldură și observi adesea că se strânge apă în parte de jos a lui, trebuie să știi că, cel mai probabil, cauza nu este sursa de căldură, ci scurgerea aparatului, care poate fi înfundată.

Citește și: Alimentele care expiră după ce au stat o zi în frigider. Nu mai sunt bune, e cazul să le arunci

Atunci când orificiul de scurgere este blocat, te poți trezi cu baltă în frigider. Așadar, verifică întotdeauna cu atenție dacă acest orificiu este blocat.

Poți face acest lucru foarte ușor, folosind o țepușă de frigăruie pe vârful căreia să înfășori o bucată de folie alimentară. Înfinge țepușa în gaura de scurgere și află dacă gaura de scurgere este înfundată sau nu.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
3 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *