La ce folosește gaura mică din mânerul aspiratorului, de fapt. Doar marile magazine știu secretul

Funcția pe care puțini o cunosc
La ce folosește gaura mică din mânerul aspiratorului, de fapt. Doar marile magazine știu secretul

Ai acasă un aspirator vertical? Ei bine, dacă da, atunci probabil că ai observat deja gaura mică din mânerul lui. Știi la ce servește aceasta atunci când faci curățenie? Nu? Atunci îți vom explica aici scopul său mai puțin cunoscut. Iată secretul pe care-l știu doar marile magazine. Vei fi plăcut surprins de ce vei afla!

Care este scopul găurii mici din mânerul aspiratorului? O funcție foarte utilă și puțin cunoscută

Aspiratorul este unul dintre aparatele electrocasnice care nu trebuie să lipsească din nicio locuință. Acesta ajută gospodinele enorm la curățenie, deoarece are capacitatea de a elimina rapid praful, scamele și murdăria de pe podea.

Însă, aspiratoarele sunt de mai multe tipuri, dar majoritatea persoanelor îl preferă pe cel vertical, fiind mult mai ușor de mânuit decât cel clasic. Dar ceea ce puţini ştiu este că acesta are o gaură mică pe mâner, care poate fi extrem de utilă. Iată la ce te poate ajuta această funcție:

  • Controlează puterea aspiratorului

A avea un aspirator foarte puternic este grozav. Dar uneori nu ai nevoie de atât de multă putere pentru a curăța anumite încăperi sau suprafețe. Ai putea aspira din greșeală obiecte mici sau ai putea deteriora țesături sau covoare fragile.

Deci, cum procedezi? Stai liniștit, nu este nevoie să ai două aspiratoare cu puteri diferite! Tot ce trebuie să faci este să deschizi ușor mica trapă de pe mânerul aspiratorului.

Aceasta dezvăluie o mică gaură. Cu cât o deschizi mai mult, cu atât puterea de aspirare este mai mică. Așadar, atunci când ai nevoie să gestionezi mai bine aspirarea în funcție de suprafață, deschide mica gaură de pe mâner.

  • Ajută la recuperarea unui obiect aspirat din greșeală

Aspiratoarele au întotdeauna tendința de a înghiți cele mai neobișnuite obiecte. Și, dacă este posibil, cele mai voluminoase. Șosete, jucării pentru câini, bijuterii, lego și multe altele.

Problema este că, dacă obiectul este prea mare, acesta înfundă furtunul, iar aparatul nu mai aspiră deloc. Din fericire, există faimoasa gaură mică în mâner! Pur și simplu deschide gaura din furtun pentru a scoate obiectul înghițit înainte ca acesta să ajungă în sac printre praf.

Citește și De ce să pui frunze de dafin în aspirator. Vei rămâne uimită, efectul se vede imediat!

  • Împiedică supraîncălzirea

Atunci când folosești aspiratorul pentru o perioadă lungă de timp, acesta poate începe să se încălzească. Mai ales atunci când aspiri canapeaua sau scaunele din mașină, de exemplu.

Pentru a evita acest lucru, pur și simplu deschide ușor orificiul, astfel încât aerul să poate pătrunde mai ușor în aparat. Acest lucru eliberează presiunea și răcește motorul. Nu ezita să activezi această funcție pentru a reduce supraîncălzirea. Acest lucru va prelungi durata de viață a aparatului tău.

Citește și Lucruri pe care nu ar trebui să le aspiri niciodată. Riști să îți strici aspiratorul!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
3.4 5 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *