Lucruri pe care nu ar trebui să le aspiri niciodată. Riști să îți strici aspiratorul

Când sticla se sparge, folosiți o mătură și apelați apoi la aspirator. Bucățile ascuțite de sticlă, inclusiv cioburi, pot perfora părți din aspirator.
Lucruri pe care nu ar trebui să le aspiri niciodată. Riști să îți strici aspiratorul

Aspiratorul este unul dintre cele mai importante instrumente atunci când vine vorba de curățarea unei locuințe. Cu toate acestea, aspiratoarele sunt mașini și, ca orice alt tip de dispozitiv, există preocupări de siguranță și operaționale de care trebuie să fiți conștienți. Iată mai jos, câteva lucruri pe care nu ar trebui să le aspiri niciodată.

Ce nu ar trebui să le aspiri niciodată. E important să știi asta

Sticlă

Când sticla se sparge, folosiți o mătură și apelați apoi la aspirator. Bucățile ascuțite de sticlă, inclusiv cioburi, pot perfora părți din aspirator. Acest lucru este valabil și pentru alte obiecte ascuțite.

Citește și: 7 lucruri pe care nu ar trebui să le aspiri niciodată, atunci când faci curat. Îți pot distruge aspiratorul

Lichidul

Acesta se încadrează sub regula „uscătorului de păr în cadă” — nu expune niciodată aparatele electrice la apă sau la alte lichide, pentru siguranța ta. Pe lângă problemele legate de siguranță, aspirarea lichidelor poate cauza scurtcircuitarea mașinii.

Lucruri pe care nu ar trebui să le aspiri niciodată

Mizerie lipicioasă

Nu aspirați niciodată lucruri precum guma de mestecat, lipiciul sau mierea. Acestea se vor lipi de fiecare parte a aparatului de aspirat pe parcurs, înfundand totul, de la rola de perie la pungă.

Lucruri pe care nu ar trebui să le aspiri niciodată
Lucruri pe care nu ar trebui să le aspiri niciodată

Mizerii umede

Fie că ai de-a face cu frunze umede sau cu o grămadă de cereale vărsate, atunci când vine vorba de a curăța mizeria umedă, aspiratorul nu este prietenul tău. Lichidul și electricitatea nu se amestecă.

Citește și: Ce putere trebuie să aibă un aspirator bun. Cum faci alegerea corectă

Aspirarea părului

Aspiratorul este un instrument fantastic pentru strângerea părului, dar există momente când este mai bine să iei o mătură. Grămezile mari de păr, cum ar fi cele lăsate în urmă după o tunsoare acasă, pot înfunda aspiratorul.

Monede

Pe lângă faptul că fac un zgomot puternic atunci când le aspiri, monedele pot provoca zgârieturi și înțepături pe motor.

Lego și alte jucării mici

Ca și monedele, atunci când vine vorba de a aspira Lego-uri și jucării mici sau piese de plastic, ocoliți aspiratorul în favoarea unei mături. Bucățile mici de plastic dur se pot rupe atunci când sunt aspirate.

Citește și: Trucul care te scapă definitiv de praful din casă. Ce trebuie să pui în apa cu care speli podeaua, de fapt

Agrafe sau alte accesorii mici de birou

Aceste mici obiecte pot perfora furtunul și camera unui vid. Evitați să le aspirați.

Zaț de cafea

Zațul de cafea umed se încadrează în categoria „mizerie umedă”, dar reprezintă o problemă suficient de mare. Aspirarea zațului de cafea umed poate înfunda piesele aspiratorului.

Rumeguș, gips-carton și alte resturi de construcții

Aspirarea particulelor fine, cum ar fi rumegușul, gips-cartonul și alte resturi de construcții în cantități mari, poate provoca arderea motorului, punând efectiv capăt duratei de viață a aspiratorului.

Sol și resturi vegetale

Pământul și resturile vegetale pot înfunda aspiratorul, iar frunzele umede pot duce la mucegai în pungă sau recipient.

Cenușă

Cenușa se încadrează în categoria particulelor fine și nu trebuie aspirate. Particulele fine de cenușă pot fi suflate din mașină și în aerul pe care îl respirați. Acest lucru dăunează sănătății.

Fardurile

Fardul de obraz, bronzerul sau fardul de pleoape, se încadrează în categoria particulelor fine de lucruri pe care să nu le aspirați niciodată. Cosmetice cerate, cum ar fi rujul sau creionul de ochi, se pot topi, aderând de pereții aspiratorului. Aparatul se va înfunda în timp.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *