Trucul care te scapă definitiv de praful din casă. Ce trebuie să pui în apa cu care speli podeaua, de fapt

Ingredientul care face minuni împotriva urmelor de murdărie

Scris de: Daoud Andra

01 May. 2023

Trucul care te scapă definitiv de praful din casă. Ce trebuie să pui în apa cu care speli podeaua, de fapt

Cu toții vrem să avem casa curată și ordonată, însă curățenia săptămânală nu se păstrează prea mult, mai ales dacă ai animale de companie sau copii mici. Praful, firele de păr, acarienii, scamele și toate microorganismele pe care nici măcar nu le vedem fac ca podeaua să se murdărească rapid. Din fericire, ai la îndemână trucul care te scapă definitiv de praful din casă. Ai nevoie de un ingredient banal, pe care să îl adaugi în apa cu care ștergi pe jos.

În ce constă trucul care te scapă definitiv de praful din casă

Nicio curățenie nu este completă fără spălatul podelei. După ce ai dat cu mătura sau cu aspiratorul, gresia și parchetul ar trebui șterse cu cârpa sau cu mopul înmuiat într-o soluție eficientă. Pe piață există tot felul de detergenți pentru podele și suprafețe, care promit să curețe eficient și să țină murdăria la distanță.

Citește și: Ingredientul minune din bucătărie care îți face casa lună. Locuința ta va străluci de curățenie, efectele sunt spectaculoase

Pentru a păstra cât mai mult curățenia și a scăpa eficient de praf, păr și acarieni ai nevoie de un ingredient banal. Ceaiul negru face minuni atunci când este adăugat în apa cu care speli pe jos. Știm deja că acest ceai este bogat în antioxidanți și are efecte benefice pentru organism, însă nu mulți știu că este bun și pentru curățenie.

Folosit o dată pe săptămână, atunci când ștergi podeaua cu mopul, va curăța eficient suprafețele, datorită compușilor numiți taninuri. Aceștia ajută la dizolvarea urmelor de grăsime și murdărie de pe podele.

Citește și: De ce să presari mereu sare peste mătură când faci curățenie. Efectul este chiar surprinzător

Trucul care te scapă definitiv de praful din casă. Ce trebuie să pui în apa cu care speli podeaua, de fapt
Ceaiul negru poate fi adăugat în apa cu care speli podeaua

Cât ceai negru trebuie să folosești

Atunci când vrei să cureți podelele, umple pe jumătate o găleată cu apă călduță. Adaugă o cană de ceai negru preparat și amestecă bine. Înmoaie cârpa sau mopul în amestec și șterge podelele din toate camerele. Dacă apa se murdărește între timp, schimb-o și adaugă încă o cană de ceai negru.

Citește și: Amestecul puternic care curăță grăsimea de pe hota din bucătărie. Ingredientele sunt la îndemâna oricui, trucul uimitor

Pentru ca pardoseala să capete un luciu natural, poți folosi puțin ulei de migdale după ce ai șters cu amestecul de ceai negru. Pune câteva picături pe o cârpă uscată și șterge porțiunile din casă unde este parchet. Uleiul va face ca suprafața să strălucească, însă trebuie să folosești o cantitate mică, pentru a nu deveni alunecos. Uleiul ar trebui folosit doar pe parchet, nu și pe gresie, unde poate lăsa urme vizibile, mai ales dacă aceasta este închisă la culoare.

 

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
7.9 16 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *