La ce oră începe slujba de Înviere 2024. Când pot merge credincioșii la biserică să ia Lumină Sfântă

Iată când trebuie să ajungi la biserică!
La ce oră începe slujba de Înviere 2024. Când pot merge credincioșii la biserică să ia Lumină Sfântă

Anul acesta, credincioșii ortodocși celebrează Paștele pe data de 5 mai. În Săptămâna Mare sau Săptămâna Patimilor s-au ţinut deniile, iar în această seară urmează să aibă loc slujba de Învierea a Domnului Iisus Hristos. La ce oră începe aceasta și când se ia Lumina Sfântă? Află toate detaliile din rândurile de mai jos!

Ora la care va începe slujba de Înviere 2024

În acest an, creștinii ortodocși prăznuiesc Paștele pe data de 5 mai, la o lună distanță de Paștele catolic. Prin urmare, în această noapte, credincioșii vor merge la biserică pentru lua parte la slujba de Înviere și, bineînțeles, pentru a lua Lumina Sfântă de la Ierusalim.

Însă, sâmbătă dimineață, pe data de 4 mai, la ora 9:00, se ține și Liturghia Sfântului Vasile cel Mare care este unită cu Vecernia. Seara, în jurul orei 23:45, începe slujba de Înviere.

Cum se desfăşoară slujba de Înviere 2024

Ca de fiecare dată, la începutul ceremoniei, lumina va fi stinsă în biserică, iar preoții își vor face apariția cu o lumânare aprinsă. Mai departe, aceștia vor aprinde candelabrele de la Sfânta Cruce.

Ulterior, creștinii ortodocși vor lua Lumina Sfântă de la preoți. În fața bisericii va fi, de asemenea, o masă simbolică cu Sfânta Evanghelie și Sfânta Cruce. Mai departe, se va citi în aer liber Evanghelia Învierii. În final, preoții vor reintra în biserică pentru slujba utreniei, dar și pentru liturghie.

Citește și Program magazine de Paște 2024. Care este orarul de funcționare pe 4, 5 și 6 mai la Kaufland, Carrefour, Lidl, Auchan sau Mega Image!

Când ajunge Lumina Sfântă de la Ierusalim în România

Anul acesta, părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, Superiorul Așezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, va aduce Lumina Sfântă de la Ierusalim.

El va ajunge în țară, pe Aeroportul Internațional Otopeni, sâmbătă seară, pe data de 4 mai. Acolo, acesta va distribui Lumina Sfântă delegaţilor eparhiilor Patriarhiei Române. De asemenea, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel va primi Lumina Sfântă, la ora 19:00, la Catedrala Patriarhală.

În schimb, Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, a anunţat vineri, 3 mai, că şi în acest an va veni cu Lumina Sfântă de pe mare. Ulterior, acesta va porni într-o procesiune până în Parcul Catedralei unde va fi împărţită creștin ortodocșilor.

Citește și Câte minute se fierb ouăle pentru a fi perfecte pentru vopsit. Trucuri pentru cele mai frumoase ouă de Paște!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cum arăta Viorica Dăncilă în tinerețe
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *