La ce temperatură să setezi centrala, când pleci de acasă. Vei economisi enorm la factură

Află cum trebuie setată corect centrala, astfel încât să faci economii la factură.
La ce temperatură să setezi centrala, când pleci de acasă. Vei economisi enorm la factură

În sezonul rece, centrala poate fi un aliat de nădejde împotriva temperaturilor scăzute, dar și un inamic feroce al portofelului tău. Dar există, oare, posibilitatea să găsești un echilibru în cele două? Răspunsul este da. Se poate acest lucru, dar trebuie să apelezi la strategia câștigătoare. Pentru început, însă, te invităm să afli la ce temperatură trebuie să setezi centrala, atunci când pleci de acasă, pentru a economisi la factură.

La ce temperatură să setezi centrala, când pleci de acasă

Factura la gaze reprezintă una dintre cele mai mari temeri ale românilor în sezonul rece. Există câteva trucuri care îți pot veni în ajutor dacă te numeri printre cei care au centrală de apartament. În primul rând, este necesar să știi la ce temperatură să setezi centrala, pentru a evita consumul nejustificat de gaze.

Citește și: Ce se întâmplă de fapt cu centrala termică când apa caldă are variații de temperatură. Greșeala uriașă care duce la această problemă

Una dintre reguli constă în setarea corectă a temperaturii termostatului atunci când pleci de acasă. Aceasta trebuie setată cu trei grade mai mică decât în mod normal. Fiecare grad în plus care trece de temperatura de 19 grade Celsius poate marca o creștere cu 8% a consumului de gaze naturale. Unii specialiști recomandă chiar să nu depășească 17 grade Celsius.

Atunci când te afli acasă, setarea temperaturii optime este mai degrabă o chestiune de preferință. În timpul zilei, o temperatură de 22 de grade poate fi un bun început, dar ideal ar fi între 20-22 de grade Celsius. Iar pe timpul nopții, 17-19 grade sunt ideale.

Cu toate acestea, să setezi o temperatură specifică și să nu o schimbi niciodată nu este de ajutor pentru facturile tale de energie.

Trucuri pentru un consum mai mic de gaze

În primul rând, este necesar să te adaptezi treptat la sezonul rece, pentru a începe economisirea. Pentru început, setează temperatură maximă pe care o dorești în casă. Odată ce tu și familia ta vă adaptați la vremea rece, redu temperatura din locuință cu un grad în fiecare săptămână.

Citește și: Semnul clar care arată că trebuie să schimbi neapărat centrala termică. Trebuie să fii atent la apa care curge la robinet

Acestă scădere de un grad, menținută chiar și opt ore, poate reduce factura de energie a unei case cu 1%. Cu toate că este posibil să nu observi o mare diferență la buzunar, menținerea unor temperaturi mai scăzute pentru perioade mai lungi de timp va duce la o creștere a economiilor.

O altă recomandare de care ar fi bine să ții cont este cea legată de achiziționarea unui termostat programabil de calitate. Acest dipozitiv poate fi optimizat și se poate ajunge la o scădere vizibilă a consumului de gaze.

Cea mai bună metodă de a economisi rămâne însă cea legată de momentele când locuința este goală. Atunci când sunteți plecați la serviciu, iar copiii la școală, sau sunteți în vacanță, redu temperatura din casă.

Organizația Mondială a Sănătății recomandă ca pentru perioade scurte de timp în care locuința este goală, cum ar fi mersul la serviciu, să setezi o temperatură de aproximativ 12 – 15 grade. Iar în timpul perioadelor lungi de absență, cum ar fi vacanța, nu seta temperatura mai jos de 10 de grade.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Ce înțelegere au făcut Cristi Borcea și Valentina Pelinel
4.5 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
Scandalul momentului! Ce s-a aflat despre MILIONARUL pe care Halep îl iubeşte. Este îngrozitor pentru...
INCREDIBIL! Primele imagini cu noul iubit al Simonei Halep! E un milionar cu 25 de...
Te CRUCEȘTI! Vedetele din România care au fost ÎNȘELATE de parteneri!
Cât valorează casa lui Florin Piersic din Cluj Napoca. Vila de pe malul Someșului a...
Cea mai mare gafă pe care a făcut-o Andreea Esca în timp ce prezenta știrile:...
Acasă la Laura Cosoi. Imagini superbe din casa de poveste a actriței / FOTO
Este vestea momentului despre marele maestru: Medicii au explicat care este starea lui Florin Piersic
Julia este hotărâtă să nu îi mai ierte greșelile lui Robi: „Vreau să îți spun...
Mirabela Dauer și-a îngrijorat fanii! Cum a ajuns să arate artista FOTO
Scandal în Paradis: Jennifer Lopez și Ben Affleck la un Pas de Divorț?
Meghan Markle și Prințul Harry Strălucesc în Prima Lor Vizită Oficială în Nigeria
Un val de liniște și prosperitate se pregătește să învăluie șase zodii. O zi cu...
Fosta soție a unui actor celebru a ajuns să doarmă pe străzi și să mănânce...
Carmen Grebenișan și Alex Militaru, discuții despre partaj după anunțul divorțului. Ce a dezvăluit vedeta:...
"M-am trezit chemată la criminalistică, înțelegeți ce spun?". Claudia Pătrășcanu reacționează după ce fosta ei...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *