Prima pagină » Articole » La ce temperatură se coace blatul de tort. Regula esențială pentru a ieși delicios
La ce temperatură se coace blatul de tort. Regula esențială pentru a ieși delicios
Evident că atunci când timpul nu permite, sunteți tentat să cumpărați blatul de tort din comerț. Însă, acesta nu va avea niciodată gustul celui făcut în casă
Tortul este unul dintre cele mai apreciate deserturi din toată lumea. Unii preferă ca acesta să fie de ciocolată, în timp ce alții preferă tort cu multă frișcă și fructe. Însă, cel mai important atunci când pregătim tortul, este blatul lui. Acesta trebuie gătit perfect pentru ca rezultatul să fie unul spectaculos. Iată la ce temperatură se coace blatul de tort.
De ce este mai important ca blatul să fie făcut de acasă și nu să îl cumpărați
Evident că atunci când timpul nu permite, sunteți tentat să cumpărați blatul de tort din comerț. Însă, acesta nu va avea niciodată gustul celui făcut în casă.
Ei bine, în cazul în care vreți să preparați unul, aveți mai jos pașii importanți pe care trebuie să îi urmați. Sunt câteva reguli de care trebuie să țineți cont. Pentru ca un tort să fie cu adevărat delicios, este nevoie să aibă un blat de calitate.
Vinul fiert este o băutură emblematică a sezonului rece, apreciată pentru aroma sa bogată și capacitatea de a încălzi sufletul în serile friguroase de iarnă.…
Temperatura potrivită pentru coacerea blatului
Durata de coacere a unui blat de tort este de 20-35 de minute, iar temperatura necesară este de 175-190 de grade Celsius.
Este important ca ușa cuptorului să nu fie deschisă de multe ori. Riscați ca blatul să se lase și să nu mai fie uniform.
Este foarte important să respecți gramajul cu mare atenție, atunci când alegeți o rețetă
Pentru făina integrală în loc de făină albă, trebuie să știți că timpul de coacere va crește.
Cantitatea de zahăr este importantă, așa că nu puneți mai mult sau mai puțin decât este precizat în rețetă.
Dacă folosiți praf de copt, trebuie preîncălzit cuptorul, pentru că altfel acest ingredient nu va mai acționa, iar blatul nu va crește.
Lăsați ingredientele pe masă la temperatura camerei, înainte de a vă apuca de rețetă.
Înainte de a pregăti blatul, se lasă cuptorul la încins la 170 de grade Celsius cu ventilație sau treapta medie spre înaltă la cuptorul cu gaz.
Tava se tapetează cu hârtie de copt.
După ce tava a fost introdusă la cuptor la 170 de grade cu ventilație, se lasă la copt timp de 25 de minute
Testați apoi cu o scobitoare, iar dacă iese umedă, mai lăsați blatul timp de 5 minute sau până când scobitoarea este perfect uscată.
După ce se scoate blatul din cuptor, se scoate din tavă și se mută pe un grătar de bucătărie.
Se dezlipește cu grijă hârtia de copt de pe lateral și se întoarce cu fundul în sus. Apoi vă puteți apuca de decorarea tortului.
Dacă respectați regulile de mai sus, cu siguranță desertul vostru va fi apreciat de familie și prieteni. Este foarte important să vă inspirați de la specialiști.