Brioșe, muffin sau cupcake? Sunt multe persoane care nu cunosc diferența dintre cele trei deserturi. La noi se folosește denumirea generică de brioșă. Iată ce trebuie să știi despre îndrăgitul desert și, mai ales, cum îl poți prepara ca să iasă chiar mai bun ca la cofetărie!
Brioșe, muffin sau cupcake? Care este de fapt diferența
Diferențele țin de compoziția aluatului:
- muffin- au consistența unui chec, cu aluat dens. Au în compoziție ulei, se pot adăuga nuci, fructe confiate. De obicei nu se ornează cu cremă.
- cupcake- au în compoziție ouă, unt, ciocolată. Se ornează cu diferite creme.
- brioșe- se prepară din aluat dospit cu ouă, unt topit. Se pot face și în variante sărate.
În articolul de astăzi, vom folosi denumirea generică de brioșe, pentru toate cele trei prăjiturele. Pentru a face brioșe bune, cel mai important lucru este să știi temperatura și timpul de coacere . Deși rețeta este foarte importantă, dacă nu coci brioșele la parametrii optimi, este foarte posibil ca acestea să iasă uscate sau gumate. Pentru cele mai bune brioșe și care sunt timpul și temperatura potrivite pentru coacere, mai jos, vei găsi câteva sfaturi utile și o rețetă de brioșe umede cu ciocolată.
Care este temperatura optimă pentru a coace cele mai pufoase brioșe
În primul rând, până se ajunge la coacere, ai nevoie să știi câteva reguli despre ingrediente și modul de preparare ale brioșelor.
Pâinea de casă reprezintă o alegere clasică pentru cei care doresc să savureze un produs proaspăt, cu un gust autentic. Una dintre metodele mai puțin…
Vinul fiert este o băutură emblematică a sezonului rece, apreciată pentru aroma sa bogată și capacitatea de a încălzi sufletul în serile friguroase de iarnă.…
- ingredientele uscate se amestecă ușor, cu o lingură sau un tel, cu cele umede, cât să fie încorporate. Nu se amesteca aluatul în exces pentru că, brioșele, vor ieși cauciucate și turtite.
- ingredientele pentru aluatul de brioșe întotdeauna se vor folosi la temperatura camerei.
- nu uita să pui un praf de sare în compoziția de aluat. Sarea potențează gustul dulce al prăjiturilor.
- pentru a fi ușor să torni aluatul de brioșă în formă, folosește o cană cu cioc.
- praful de copt usucă aluatul de brioșe. Cel mai bun agent de creștere sunt… ouăle. Înainte de a fi amestecate cu ingredientele uscate, ouăle se bat 5- 10 minute cu mixerul, până se deschid la culoare.
- ca regulă generală, forma pentru brioșă se umple 3/4 , pentru a avea loc să crească. Desigur, dacă rețeta ta indică umplerea formelor diferit, respectă rețeta. Sunt multe rețete diferite de brioșe, de exemplu pentru brioșe cu vârful mai înalt, bombat se va umple forma complet și se vor coace la temperaturi mai ridicate față de rețetele de brioșe umede.
Temperatura de coacere a brioșelor
Există multe rețete de brioșe, cu ingrediente diferite, implicit mod de preparare, timp și temperatură de coacere. În rețete, întotdeauna, este indicată temperatura de coacere. În general, temperatura de coacere a brioșelor, în cuptorul preîncălzit, este de 18o de grade, timp de 20 -30 de minute. Aici găsești o rețetă delicioasă de brioșe ciocolătoase, tip lava-cake. Vei vedea că timpul și temperatura de coacere pentru aceste brioșe, sunt diferite pentru a obține efectul de curgere a ciocolatei din interior.
Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te
interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!