La ce temperatură se fierb, de fapt, sarmalele la cuptor. Secretul ca să iasă ca la bunica acasă

Află la ce temperatură și pentru cât timp se fierb sarmalele la cuptor.
La ce temperatură se fierb, de fapt, sarmalele la cuptor. Secretul ca să iasă ca la bunica acasă

Sarmalele sunt unul dintre cele mai iubite și apreciate preparate tradiționale în bucătăria românească. Fiecare gospodină are propriile secrete și rețete pentru a le face delicioase și gustoase. Sarmalele pot fi gătite în diferite moduri, dar cea mai populară metodă este cea la cuptor. Deși pare o sarcină simplă, există totuși câteva trucuri de care trebuie să ții cont pentru a avea rezultate perfecte. Unul dintre cele mai importante lucruri de reținut este temperatura la care trebuie gătite. Iată, așadar, la ce temperatură se fierb sarmalele la cuptor, de fapt.

La ce temperatură se fierb sarmalele la cuptor

Cu siguranță, puțini sunt cei care pot refuza o porție de sarmale cu mămăliguță caldă și smântână. Acest preparat extrem de apreciat poate fi gătit în multe feluri și după multe rețete, dar sărmăluțele în foi de varză murată și coapte la cuptor par a fi printre cele mai populare.

Citește și: Cât timp se opărește varza pentru sarmale. Trucul de aur al bucătarilor

Unul dintre secretele unui preparat absolut delicios este vasul în care fierb sarmalele. Este recomandat să folosești o oală ceramică, un vas de lut sau alt vas termorezistent.

Însă pentru ca varza să se topească în gură, trebuie să știm cât timp se țin sarmalele la cuptor și la ce temperatură trebuie gătite. După ce le-am pregătit și pus în oală, sarmalele trebuie acoperite cu apă, iar oala cu capac, în caz contrar acestea se vor usca prea tare sau se vor arde.

În ceea ce privește timpul de fierbere, de obicei, sarmalele la cuptor se gătesc la o temperatură de 140-150 de grade Celsius pentru aroximativ 2 ore și jumătate. Cu toate acestea, timpul de fierbere poate varia în funcție de cuptorul fiecăruia, sau de cât de repede fierbe varza folosită.

Nu uita că în primele 30 de minute, temperatura trebuie să fie mai ridicată, undeva la 180-200 de grade Celsius. Dacă apa scade prea mult, iar sarmalele sunt încă nefierte, mai adaugă apă.

Citește și: Cât se fierb sarmalele în foi de viță. Ingredientul secret folosit de bunici ca să iasă moi și pufoase

Pentru a verifica dacă sarmalele s-au fiert, poți testa una spre finalul timpului de fierbere. Astfel, dacă varza, orezul și carnea sunt fierte, îndepărtăm capacul de pe oală și mai lasăm sarmalele la cuptor încă 15 minute.

Ce fel de orez este recomandat pentru sarmale

Cu toții știm că pentru a face sarmale perfecte, ai nevoie în primul rând de ingredientele potrivite. Iar tipul orezului și cantitatea folosită sunt esențiale.

În general, pentru prepararea sarmalelor, se recomandă orezul cu bob rotund. Înainte de a fi adăugat în amestecul de carne, orezul se călește împreună cu legumele pentru a avea un gust mai bun. Acest tip de orez este adesea preferat, deoarece are tendința de a absorbi lichidul și a deveni pufos, dar rămânând în același timp destul de ferm.

Citește și: Ce să faci neapărat cu ceapa înainte de a o pune la sarmale. Așa vor avea gustul de la țară

De asemenea, în cazul în care punem prea mult sau prea puțin orez la sarmale, acestea fie vor ieși fie prea tari, fie prea moi. Pentru o textură perfectă și un gust deosebit, orezul trebuie să fie în proporție de 10% din cantitatea de carne. Mai exact, pentru un kilogram de carne, spre exmeplu, folosim 100 de grame de orez.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *