Lavinia Șandru, protagonistă în filmul biografic „Maria Tănase”, regizat de Mihai Constantinescu: „A fost un om care a iubit și a ajutat oamenii”

Lavinia Șandru, despre rolul principal în filmul biografic „Maria Tănase”: „Nu mi-a venit să cred”

Începând de astăzi, 26 august, cinematografele din țară vor rula filmul biografic „Maria Tănase”, regizat de Mihai Constantinescu. Ceea ce a suprins plăcut pe toată lumea a fost faptul că Lavinia Șandru, prezentatoarea emisiunii Impact LIVE, este protagonista acestei pelicule, fiind extaziată pentru acest rol fantastic.

Prezentatoarea emisiunii Impact LIVE este nespus de încântată fiindcă i s-a oferit această ocazia fantastică de a o interpreta pe cea pe care Nicolae Iorga a supranumit-o „Pasărea măiastră”, fiind un film dedicat exclusiv vieții cântăreței. Mai mult, Lavinia a vorbit în exclusivitate pentru Impact.ro, unde a spus primele impresii despre acest lungmetraj mult așteptat.

„Nu mi-a venit să cred că mi s-a propus mie s-o joc pe marea noastră Maria Tănase, într-un film artistic despre viața ei, știind câte actrițe și-au dorit și au visat acest rol. Dincolo de personalitatea ei artistică unică, de prezența ei scenică extraordinară, de replicile ei spirituale, de cunoașterea până în cel mai mic amănunt a folclorului din diferite zone ale țării, ea a fost întâi de toate un mare om.

A fost un om care a iubit și a ajutat oamenii. Așa a fost Maria Tănase și așa încearcă filmul să ne-o prezinte. În ceea ce privește colegii de platou, regizorul și mai ales producătorul filmului, pot spune că sunt niște oameni cu care cred ca orice actor și-a dori să se întâlnească cel puțin o dată în viață”, a spus Lavinia Șandru pentru Impact.ro.

Lavinia Sandru, protagonista in filmul biografic Maria Tanase
Lavinia Sandru joaca in filmul Maria Tanase

Filmul „Maria Tănase”, de astăzi în cinematografele din țară

Vineri, 26 august, are loc premiera filmului biografic dedicat Mariei Tănase, Filmex Film Romania fiind compania cea care va prezenta noua producție românească, în regia lui Mihai Constantinescu. Scenariul acestei pelicule a fost făcut de Titi Popescu, Ioan Cărmăzan și Denis Dinulescu, filmul fiind realizat cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei.

Lavinia Șandru joacă rolul principal în această producție, iar din distribuție mai fac parte actori extrem de cunoscuți și îndrăgiți, precum Adrian Păduraru, Marius Florea Vizante, Mihai Mălaimare și Gabriel Spahiu.

Premiera de gală va avea loc pe 26 august, la ora 19:00, la Hollywood Multiplex – Mall Vitan, după care va putea fi vizionat în mai multe cinematografe din București și din țară, precum, din rețeaua Happy Cinema, în București, Bacău, Bistrița și Botoșani, dar și în sălile Romania film din București – Miorița, Cluj – Florin Piersic, Târgu Jiu, Craiova, Piatra Neamț – Mon Amour, și Sibiu – Arta.

Maria Tănase, „Pasărea măiastră” a muzicii românești

Maria Tănase a fost una dintre cele mai cunoscute interprete de muzică populară, ușoară, lăutărească, romanțe și teatru de revistă din România, supranumită de către Nicolae „Pasărea măiastră”, în anul 1938.

Îndrăgita cântăreață a avut un repertoriu cu care s-a mândrit foarte mult, cuprinzând piese din toate regiunile României și din toate categoriile, cum ar fi doine, orații de nuntă, cântece de leagăn, de joc, de dragoste, de petrecere, lăutărești, satirice și chiar bocete. Până în 1940 repertoriul i-a fost format de Harry Brauner.

Lavinia Sandru, protagonista in filmul biografic Maria Tanase
Maria Tanase

Însă talentul acesteia depășea orice barieră, așa că nu a fost nimeni surprins atunci când a jucat pe scena Teatrului Municipal în „Cadavrul viu” de Lev Nikolaevici Tolstoi și în „Horia de Mihail Davidoglu”. Mai mult, chiar a cântat în opereta „Mascota de Edmond Audran” și a primit rolul principal din comedia muzicală „Sfinxul de la Hollywood de Ralph Benatzky”

De reținut că a cântat și în filmele „Se aprind făcliile, „România”, „Ciulinii Bărăganului” și în scurt-metrajul muzical „Mic album muzical”, care conține videoclipuri ale pieselor „Mărioară de la Gorj”, „În Târgul Moșilor” și „Salutare, bătrâne București”.

Talentul său unic i-a adus și prestigioase premii, astfel că în luna aprilie a anului 1954, Departamentul Artelor din Ministerul Culturii a propus decorarea sa cu Ordinul Muncii cls. a III-a, în anul 1955 a fost distinsă cu Premiul de Stat, iar în anul 1957 a primit titlul de Artist emerit.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Bălan nu mai crede în certificatul de căsătorie
4.5 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *