Lidia Buble, condamnată definitiv la un an de închisoare cu suspendare. Ce e nevoită să facă artista, decizia instanței

Curtea de Apel a menținut decizia dată de Tribunal în 2022

Scris de: Daoud Andra

05 May. 2023

Lidia Buble și-a aflat sentința. Cântăreața a fost condamnată definitiv la un an de închisoare cu suspendare, pentru că a mituit doi polițiști. Curtea de Apel București a dat verdictul final și a menținut pedeapsa propusă de Tribunalul București, respingând apelul făcut de procurori. Ce trebuie să facă artista în continuare.

Lidia Buble a fost condamnată definitiv la închisoare cu suspendare

La mai bine de un an de când au început procesele, Lidia Buble și-a aflat sentința. Decizia Tribunalului București, din noiembrie 2022, a fost menținută și de Curtea de Apel. Astfel, cântăreața a fost condamnată la un an de închisoare cu suspendare și muncă în folosul comunității, pentru că a mituit doi polițiști, în timpul stării de urgență.

Citește și: Lidia Buble, apariție incendiară pe internet. S-a lăsat pozată fără haine. Imaginile fac furori

Artista trebuie să presteze muncă în folosul comunității, timp de 90 de zile, în cadrul Agenției Municipale pentru Ocuparea Forței de Muncă sau a Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție Socială Sector 1 București.

În același dosar a fost condamnat și unul dintre polițiștii care au primit șpagă de la Lidia Buble. Acestuia i s-a retras dreptul de a ocupa funcția de agent de poliție timp de un an. De asemenea, a trebuit să înapoieze suma de 450 de lei, primită de la artistă, și a fost condamnat și el la 3 ani de închisoare cu suspendare.

Citește și: Cine este Horațiu Nicolau, noul iubit al Lidiei Buble. Există o diferență de aproape 30 de ani între ei

Bărbatul cu care se iubește Lidia Buble
Artista a dat mită unor polițiști în februarie 2021

A fost anchetată în urma unei discuții telefonice

Oamenii legii au descoperit întâmplător că Lidia Buble a mituit doi polițiști de la Brigada Rutieră, pentru a nu sufla în etilotest. La începutul anului 2021, în pandemie, vedeta a fost oprită în trafic noaptea, pentru un control de rutină. Aceasta a refuzat să sufle în etilotest și și-a sunat un prieten, pentru a-i cere sfatul.

Citește și: „Omul de care eu sunt dependentă”. Lidia Buble nu s-a sfiit să recunoască asta. Mărturisirea cu care artista și-a surprins fanii

Telefonul bărbatului pe care Lidia Buble l-a sunat era ascultat, acesta fiind cercetat într-un alt dosar. Astfel, polițiștii au descoperit că artista a mituit doi agenți de la Rutieră și au deschis un dosar penal pe numele ei. Artista și-a recunoscut fapta și a colaborat cu anchetatorii. Le-a povestit cum a decurs totul și cum agenții au însoțit-o acasă, pentru a lua cardul, apoi la bancomat, pentru a scoate bani, pentru că nu avea deloc bani cash la ea.

„Mi-au bătut în geam polițiștii, eu stăteam la semafor. (….) Mi-a cerut bani polițistul ca să mă lase să plec, am fost și la telefon instigată, m-au băgat pe bancheta din spate. Am scos 900 de lei, m-am așezat în dreapta și mi-au făcut semn să pun banii în locul acela în care se pun paharele”, a declarat Lidia Buble despre ce s-ar fi întâmplat atunci.

Citește și: Drama prin care a trecut Lidia Buble: „S-a făcut neagră la față, nu mai respira!”. Mărturisiri cu lacrimi în ochi

„Inculpata a recunoscut comiterea faptei încă de la momentul audierii sale în calitate de suspect. Aceasta a confirmat faptul că, la data de 15.02.2021, a fost oprită în trafic, în jurul orelor 03.00, de o patrulă de poliţie compusă dintr-un bărbat şi o femeie, ea ieşind dintr-o benzinărie MOL de lângă blocul său, iar în prealabil consumase un pahar cu şampanie. A mai arătat că a fost oprită la semafor, imediat după ce a ieşit din benzinărie, spre dreapta, circa 50 metri, iar lucrătorul de poliţie, care avea în jur de 30 de ani, i-a bătut în geam solicitându-i să predea documentele pentru control, precum şi declaraţia pe proprie răspundere, fiind în perioada pandemiei şi a restricţiilor. Nu a avut declaraţia pe proprie răspundere asupra sa şi nici permisul de conducere, iar la momentul respectiv vorbea la telefon, pe speaker, cu o cunoştinţă”, se arată în documentele din instanţă.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Ce a descoperit Cristina Spătar după ce și-a făcut analizele
9.7 3 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *