Locul din România unde au trăit strămoșii regelui Charles. Puțină lume știe asta

Regele Charles a avut rude în România, țară pe care o vizitează de mai bine de 20 de ani.
Locul din România unde au trăit strămoșii regelui Charles. Puțină lume știe asta

România ocupă un loc special în inima Regelui Charles, însă nu doar frumusețea țării noastre îl atrage pe fiul regretatei Regina Elisabeta. Puțini știu că Suveranului îi curge sângele românesc prin vene. Iată toate informațiile, în materialul următor!

Locul din România unde au trăit strămoșii regelui Charles

Regele Charles a venit pentru prima oară în România în urmă cu 25 de ani. Cucerit de frumusețile plaiurilor mioritice, monarhul Marii Britanii a renovat mai multe ocuințe vechi și monumente istorice din Maramureș și Transilvania. Cu toate acestea, sunt puțini cei care știu ce rude a avut Regele Charles în România.

Stră-stră-străbunica regelui Charles al III-lea a fost Claudine Rhedey. Aceasta s-a născut în 1814, în România, și o bună parte din viață și-a petrecut-o într-un castel vizitat astăzi de mii de turiști.

Conform statisticilor, castelul Claudinei Rhedey a fost vizitat în 2022 de peste 8.000 de turişti. Castelul stră-stră-străbunicei Regelui Charles se află situat în orăşelul Sângeorgiu de Pădure. Se pare că fosta locuință a Claudinei Rhedey este la mare căutare printre turiști.

Stră-stră-străbunica lui Charles a trăit în Sângeorgiu de Pădure, județul Mureș

„Chiar dacă a fost pandemie şi au fost multe impedimente, se pare că acest castel e din ce în ce mai vizitat, e foarte popular, vin tot mai multe grupuri organizate la noi, chiar şi de peste hotare.

Şi cei din Bucureşti ne-au descoperit şi cei din Moldova ne-au descoperit. Anul trecut cred că au fost vreo 8.000 de turişti. Nu pare o cifră prea mare, dar comparativ cu localitatea, avem undeva la 4.500 – 5.000 de locuitori… deci avem mai mulţi turişti decât localnici. Cred că e bine şi anul ăsta dacă nu se întâmplă nimic special, cred că o să fie şi mai bine.

La început expoziţia noastră a fost unică, acum am văzut că acest concept a fost preluat şi de alte muzee. Oamenii sunt surprinşi să afle că de aici se trage parţial Familia regală a Marii Britanii”, declara ghidul Castelului Rhedey, Gaspar Peter, citat de Agerpres.

Castelul unde a locuit Claudine Rhedey a fost construit în secolul al XVIII-lea, dar a fost restaurat în anii 1759 şi 1809. În urmă cu aproape 700 de ani, se spune că proprietatea era legată printr-o pasarelă de biserica ridicată vizavi.

În prezent, aici sunt îngropați mai mulți membri ai familiei Rhedey, inclusiv Claudine, cunoscută drept contesa Claudia Rhedey.

După ce s-a măritat cu Alexandru de Württemberg, stră-stră-străbunica lui Charles a primit titlul de contesă de Teck. Totodată, Claudine a fost strămoş al Casei regale Windsor, adică Hanovra. Casa britanică și-a schimbat, în 1914, numele din Hanovra în Windsor.

Claudia Rhedey a murit de tânără

Claudine Rhedey a murit la doar 29 de ani, în urma unui accident petrecut în localitatea Pettau, în Slovenia de azi. Atunci, monarhul călătorea cu scopul e a-şi vizita soţul, pe Alexandru Paul, principele de Wurttemberg, care se afla în Gratz. În plus, era însărcinată cu cel de-al patrulea copil al lor.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
7.4 12 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *